Az Activision Blizzard egykori európai munkatársai új kiadót alapítottak; máris javában készítik a terveket

A New Tales, amelyet főként az Activision Blizzard egykori francia dolgozói hoztak létre, a videójátékok megjelenésének ütemével kíván lépést tartani, hogy a nemzetközi terjesztést erősítse.

 

 

Ha az elmúlt években nyomon követted az Activision Blizzard lépéseit, valószínűleg emlékszel a franciaországi Versailles-ban található irodájuk bezárására. Ezt követően a Koch Media vette át a fejlesztő hivatalos európai disztribútorának szerepét, de az Activision Blizzard egykori munkatársai sem tétlenkedtek. Így most bejelentették a New Tales megszületését: egy új kiadóét, amellyel nemzetközi szinten szeretnék terjeszteni a címeket.

Mint arról a VGC beszámolt, a New Tales több egykori Activision Blizzard-tagból áll, akik egy „tisztességes partnerség” keretében szeretnék felajánlani szolgáltatásaikat más játékfejlesztőknek.

Cédric Maréchal vezérigazgató szerint „a videójátékok ritkán láttak [a mostaninál] izgalmasabb időszakot, amelyet rengeteg innováció és kreativitás hajt. Az új megjelenések gyakorisága azonban továbbra is rohamosan növekszik, ami megerősíti a jó nemzetközi terjesztés szükségességét”.

A New Tales tervei azonban itt nem érnek véget, hiszen a videójáték-fejlesztés területét is alaposan szemügyre veszi: „Kiépítjük házon belüli gyártási kapacitásainkat is, hogy saját játékokat és IP-t fejlesszünk. Izgatottan várjuk, hogy olyan emberekkel egyesítsük erőinket, akik osztoznak értékeinkben és szenvedélyünkben!”

Az új forgalmazó természetesen tisztában van céljaival. Ugyanakkor az Activision Blizzard a bizonytalanság időszakát éli, hiszen a Microsoft-féle felvásárlása jogi buktatókba ütközhet az út során. Ráadásul a vállalat továbbra is küzd az elmúlt évben felszínre került problémákkal, olyannyira, hogy a dolgozók videójátékos szakszervezetet alapítottak.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu