Egy kereskedő poénosra vette az Activision Blizzard felvásárlását

Activision Blizzard: Nem mindenki veszi halálosan komolyan azt, ahogy a Microsoft lassan olyan formát ölt, mint a Disney az animációs filmek iparjában (mindenkit felvásárol, hogy ne legyen konkurencia).

 

Az év elég erősen kezdődött, amikor a Microsoft és Phil Spencer bejelentette, hogy a 2021-es év végi ünnepek során lezárultak a tárgyalások, így a redmondi cég fel fogja vásárolni az Activision Blizzardot, ami a Bethesdához képest sokszoros áron kelt el (és ezzel mondhatjuk is, hogy a kiadó vezérigazgatójának, Bobby Koticknak meg vannak számlálva a napjai a székében), és ezek után tényleg jogosan kérdezhetjük meg, hogy a kisebb halakat mikor is fogja az Xbox-zöld óriás bekapni.

A lenti kép a Twitterről származik, és ezt HazzadorGamin Belgiumban lőtte egy Corában (ami ugye Magyarországról már jó egy évtizede kivonult). A francia felirat magyarul így hangzik: „Tájékoztató a játékosoknak: a Microsoft megvásárolta az Activisiont! Óvatosan válasszátok meg a készüléketeket!” És alatta zárójelben Call of Duty, csak hogy emlékeztesse a vásárlókat a cetli írója arról, hogy miért is fontos a Microsoft terjeszkedése…

Persze itt ne felejtsük el, amit az Xbox-vezér mondott: Phil Spencer már kijelentette, hogy nekik nem áll szándékukban eltávolítani a PlayStationről a Call of Duty-t, és a korábban kötött, és a Microsoft által betartani kívánt megállapodások szerint a következő három játék (2022: a pletykák szerint Call of Duty: Modern Warfare II az Infinity Wardtól; 2023: a Black Ops kapcsán ismert Treyarch címe; továbbá a Call of Duty: Warzone új verziója) biztosan ott lesz a PlayStation 5-ön.

Ettől függetlenül poénos látni, ahogy a kereskedők is reagálnak a játékipar nagyon is komolynak ígérkező lépésére. Az Activision Blizzard King (ugyanis a mobilos King is a Kotick-birodalom része) behúzásával a redmondiak rengeteg nagy franchise-t is megszereztek (a Call of Duty csak egyike a sokaknak… Crash Bandicoot, Overwatch, Diablo, Warcraft, Starcraft…), és a mobilon is meg tudja így vetni magát a Microsoft. Az pedig nem elhanyagolható piac még egy ilyen hatalmas cégnek sem.

Forrás: JVL

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu