A The Last of Us inspirálta a Star Wars: Eclipse-et?

Két Quantic Dream-játékról is hallottunk pletykákat, úgyhogy a már bejelentett Star Wars: Eclipse-en túl még szót fogunk ejteni a francia stúdió PlayStation 4-es techdemójáról is.

 

Az AccountNGT néven futó Twitter-fiókra érdemes figyelni a David Cage vezette stúdióval kapcsolatban, ugyanis itt bukkant fel a Star Wars: Eclipse bejelentő traileréből egy kép egy teljes héttel a hivatalos leleplezés előtt. Úgyhogy valamilyen kapcsolata biztosan van a francia stúdióval, és felesleges ennél részletesebben belegondolni. Nézzük is, most mit írt a Csillagok háborúja licenszre épülő játékról a szivárogtató.

Szerinte a Star Wars: Eclipse akció-kaland műfajban fog operálni, és interaktív történetmesélésre épülő, nyílt világú projekt lesz. Rendelkezni fog egy multiplayer szegmenssel is, és ezért a Quantic Dream montreali stúdiója a felelős a játékmenet és a pályatervezési aspektus párosán túl. A párizsi csapat eközben a filmjeleneteken, a történeten, a pályák művészeti stílusán, illetve az engine-en dolgozik a 2021 elején elkezdett fejlesztésben. A történet még mindig nem készült el, és a Quebecben alapított stúdió állítólag a The Last of Us játékmenetét emelte át a prototípusaihoz…

De akkor a PlayStation 4-es techdemóról is beszéljünk. A The Dark Sorcerer néven felbukkant projekt AccountNGT szerint már kódnévvel is rendelkezik. Dreamland, azaz álomvilág, állítja Tom Henderson. Humor alapúnak nevezi a játékot (ezt már hallottuk), de ezen nem a kanadai stúdió, hanem a főhadiszállás, azaz a párizsi csapat dolgozik, és a Star Wars: Eclipse-nél előrehaladottabbnak nevezhető játékról van szó. Azt még nem tudjuk, hogy a Quantic Dream új stratégiája mennyire módosíthat a gondolaton, miszerint cross-gen játék lesz ez… de mivel a Star Wars-projekt még nem fog egyhamar elkészülni, nem lenne meglepetés, ha a PlayStation 5/Xbox Series UTÁNI konzolokkal számolna a francia cég.

Akármi is lesz, a két játékra biztosan rengeteget kell még várnunk, mert azért Cage-ék nem szokták elsietni a fejlesztést. A végére még a refrénnek is jut hely: mindez természetesen nem hivatalos.

Forrás: VGC, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu