Elindult a Discord PlayStation Network-integrációja

Lassan lehetőségünk lesz a Discordon is kimutatni, hogy a PlayStation konzolokon miket is nyúzunk éppen.

 

A Discord a weboldalán közölte, hogy lassan elérhetővé teszi a felhasználóinak a lehetőséget, hogy a PlayStation Network-fiókjukat oda tudják kötni. Ha ez megtörténik, akkor (ha PlayStation 4-en vagy PlayStation 5-ön játszunk) a konzolos aktivitásunk felbukkan a Discordos profilunkon is, így ha mondjuk a Horizon Forbidden Westet nyúzzuk PS5-ön, akkor eközben a PC-nken vagy a mobilunkon bejelentkezve fel fog bukkanni a profilunkon, hogy Aloy történetének folytatásával foglalkozunk éppen.

Az integráció révén lehetőségünk adódik a PlayStation Networkös azonosítónkat is feltüntetno a profilunkon, így a Discordról fel tudnak keresni minket a Sony hálózatán is, hogy közösen játszhassunk. A blogposztban a Discord azt írta, hogy örömmel folytatják a partneri kapcsolatukat a PlayStationnel, és fel tudják így fedezni, hogy miképp tudnának közösen megosztott élményeket a barátainknak és közösségeinknek teremteni. Mutassuk meg nekik, hogy melyik játékok esetében mutatnánk meg izgatottan az aktivitásukat, majd osszuk meg velük Twitteren és Tiktokon, hogy miképp használjuk az integrációt.

Amúgy erre számíthattunk már, ugyanis tavaly május elején közölte a Sony Interactive Entertainment a weboldalán, hogy partneri kapcsolatot létesítettek a Discorddal. „Csapataink már keményen dolgoznak azon, hogy összekapcsolják a Discordot a PlayStation Network közösségi és játékélményével. Célunk, hogy a jövő év elejétől kezdve közelebb hozzuk egymáshoz a Discord és a PlayStation élményeit konzolon és mobilon, lehetővé téve a barátok, csoportok és közösségek számára, hogy együtt lógjanak, szórakozzanak és könnyebben kommunikáljanak, miközben együtt játszanak. A [Discord] társalapítóival, Jason Citronnal és Stan Vishnevskiyvel folytatott legelső beszélgetésünk óta inspirált a játékok iránti élethosszig tartó szeretetük, valamint csapataink közös szenvedélye, hogy új módon hozzák össze a barátokat és közösségeket. A játékosok képessé tétele arra, hogy közösségeket hozzanak létre és élvezzék a közös játékélményeket, a tevékenységünk középpontjában áll, ezért több mint izgatottak vagyunk, hogy ezt az utat a világ egyik legnépszerűbb kommunikációs szolgáltatásával kezdhetjük meg,” írta akkor Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója.

Legalább betartották a szavukat… a csatlakoztatás pedig egyszerű: Connections (a Discord Nitro feletti első opció), PlayStation Network gomb, aztán jelentkezzünk be. Ezután a profilunkon feltüntethetjük a PSN-azonosítónk, vagy az ottani állapotunk (és ezt a két opciót ki is lehet kapcsolni).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu