A sikerre való tekintettel a Paramount a Sikoly 6-tal folytatja a franchise-t

A Sikoly sikere után elkerülhetetlen volt, hogy egy újabb folytatása  érkezzen a szériának. Most a Paramount és a Spyglass Media hivatalosan is bejelentette, hogy a Sikoly 6. részének forgatására idén nyáron kerül sor, ami valószínűleg egy 2023-as bemutatóval jár majd együtt.

 

Az 1996-ban debütált Sikoly-franchise négy folytatást és egy „csak névleges” tévésorozatot látott a képernyőkön, de az idei Sikoly volt az első film Wes Craven rendező nélkül, ami kezdetben aggodalomra adott okot. Most azonban, hogy a Sikoly kasszasikernek bizonyult, teljes gőzzel halad a franchise következő állomás felé.

A sorozat ötödik része visszatért a Sikoly címhez, és egy évtizeddel a Sikoly 4 eseményei után folytatta a történetet. Ismét valaki Ghostface-maszkban követ el gyilkosságokat, és ennek hatására visszatérnek a franchise eredeti sztárjai, David Arquette, Courteney Cox és Neve Campbell, mint Dewey, Gale, illetve Sidney, akik megpróbálnak végleg véget vetni a gyilkosságoknak. Most azonban már tudjuk, hogy jön egy újabb folytatás, ami alapján úgy tűnik, hogy ez nem egészen úgy sikerült Woodsboro lakói számára megoldást találni, ahogyan azt szerették volna.

A Paramount és a Spyglass közös közleményben árulta el, hogy a Sikoly-franchise 6. filmje hivatalosan is elkészül, és ismét ugyanaz a csapat fogja fejleszteni, mint a korábbi sikert.

Rendkívül hálásak vagyunk a rajongóknak világszerte, a film lelkes fogadtatásáért. Alig várjuk, hogy a közönség lássa, mit tartogat a Radio Silence, az írók, Jamie és Guy, és a Project X a Woodsboro család számára.” — nyilatkozta a stáb.

A Sikolyra már a januári mozikba kerülés előtt is sokan többként tekintettek, mint egy egyszerű folytatásra. Inkább a franchise újraindításaként kezelték, amit majd minden bizonnyal további filmek követnek. A promóciós interjúk során a franchise eredeti sztárjai igyekeztek egyértelművé tenni, hogy nem csak az ötödik film kapcsán örülnek a visszatérés lehetőségének, hanem a jövőben is hajlandóak lennének részt venni a film munkálataiban. 

A Sikoly írói korábban úgy nyilatkoztak, hogy nem folytatásokra gondolva írták a filmet, de a az így is szabad utat hagyott az új szereplők visszatérésének egy másik filmben. Mivel a legutóbbi felvonás mind a közönség, mind a kritikusok körében sikeres volt, és több pénzt is sikerült bevonni, mint a Sikoly 4. részének esetében. Ezt figyelembe véve alig volt kétséges, hogy a Paramount a befektetett pénzből tovább szeretne építkezni. Az elmúlt két év bevételkiesését figyelembe véve nem meglepő, hogy azonnal be akarják indítani a projektet, amíg a közönség részéről még mindig nagy az érdeklődés egy újabb film iránt.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu