Túl az 5 millión az It Takes Two

Josef Fares szembe megy a játékipari trendekkel, és úgy látszik, hogy ezzel jól is jár a It Takes Two játékkal…

 

Az It Takes Two ugyanis nem éppen egy élő szolgáltatásos (live service), multiplayer-központú alkotás. Az utóbbi kifejezés nem teljesen érvényes, ugyanis kooperatívan kell átélni a történetet, de azon túl valóban nem arról szól, hogy pl. 64 játékos egymásnak esik, mert itt igazából a másikat segíteni kell (ilyenre korábban pl. a Journey már példa volt). Josef Fares, a játék kiötlője (aki régebben filmekkel foglalkozott, és csak utána nyargalt át a játékiparba) pedig az őszinte, de néha igazán meredek megnyilvánulásaival hívta fel magára a figyelmet.

Úgyhogy a játékot fejlesztő Hazelight Studio teljesen örömmel ünnepelhet. A stúdió a Twitteren közölte, hogy az It Takes Two hivatalosan is több mint 5 millió példányban kelt el, és emiatt a csapat el is van képedve, hogy mennyire sokan is élvezik a játékukat. Erre (már-már közhelyesen, holott igazságtartalma is van…) joggal mondhatjuk, hogy a jó játékoknak gyorsan elterjed a híre, így biztosan bepörög annak értékesítése. Ezt Fares játéka is megmutatta, ugyanis legutóbb októberben közölte a Hazelight, hogy hol is tart az It Takes Two. Akkor is milliomos volt már, de kettővel kisebb: 3 milliónál tartott negyedéve az It Takes Two, úgyhogy az év végi performanszot elég szépen megtolta az EA Originals részeként az Electronic Arts által kiadott co-op móka.

Néhány napja már bejelentette a Hazelight (és erről a Variety tudósított), hogy bezárul a kör, hiszen Fares munkássága meg lesz filmesítve, azaz az It Takes Two-ból filmadaptáció is érkezik. Ezen Faresék a dj2 Entertainmenttel közösen dolgoznak. Ennek fejleményeire azért még sokat kell várnunk, hiszen nagy eséllyel még a stáb sem alakult ki, és az ilyen bejelentések általában hasonlóan korai fázisban szoktak bekövetkezni.

Úgyhogy ezúton is gratulálunk Faresnak: a hozzá hasonlóan gondolkodó fejlesztőkből sokkal több kellene a játékiparba.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu