A Ubisoft nem zárkózik el a felvásárlástól

Bár megvan a francia kiadó számára az erőforrás a függetlenként maradáshoz, Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója nem zárja ki, hogy meghallgassa a felvásárlási ajánlatokat.

 

Mekkorát fordult a világ hat év alatt! 2016-ban ugyanis a Ubisoft körül elég erősen ott legyeskedett a Vivendi Vincent Bolloré vezetésével. Az a Vivendi, ami korábban a Blizzardot birtokolta, és létrehozta az Activision Blizzardot. Később onnan kilépett a francia médiaóriás, de a Guillemot-testvérek kisebbik cégét, a mobilos Gameloftot behúzta, és nem volt messze a Vivendi a 30%-os részesedéstől a Ubisoftban. Ha ezt elérték volna, törvényi kötelezettségük lett volna árajánlatot tenni, ám ez nem valósult meg: a Vivendi eladta a tulajdonrészét a kiadóban.

A legújabb negyedéves üzleti jelentésében viszont Guillemot azt mondta, hogy a részvénytulajdonosok érdekeit figyelembe véve eladhatják a céget, így a Ubisoft is a konszolidáció mondhatni áldozata lehet a későbiekben. Amúgy Guillemot a részvénytulajdonosok mellett a játékosokra és az alkalmazottakra is gondolt. Megvan a nagy portfóliójuk erős IP-kkel, de az igazgatóság minden ajánlatot hajlandó lenne megvizsgálni. Azt persze már nem taglalja a cég, hogy vajon KAPTAK-E ajánlatot. (Csak nem a szexuális zaklatásos botrányok miatt ódzkodnak tőlük…?)

Tegnap pedig írtunk már a neves hiányzókról a Ubisoft terveibe. Ezek közé NEM tartozik a Skull & Bones, amiről viszont megtudtuk, hogy egyrészt a következő üzleti évben (azaz 2022 áprilisa és 2023 március vége között) meg fog jelenni, másrészt pedig a fejlesztése is jelentősen megváltozott: az egyjátékos narratíva helyett egy élő szolgáltatásos, live service, multiplayer-központú és kooperatív elemekkel is bíró modellt alkalmaz. Magyarul: a franciák a Sea of Thieves-et majmolják…?!

A VGC írt arról, amit Frédérick Duguet, a Ubisoft pénzügyi vezetője mondott: egy új, ígéretes, „első a multiplayer” IP-nek nevezte a Skull & Bones-t, ami eléggé konzisztensen képviseli a stratégiájukat. A többjátékos versengést és a kooperatív játékmenetet egy nagy, nyílt világba hozzák el csábító, remek fantasy történettel. Persze kérdéses, hogy a Ubisoft Singapore, a játékot fejlesztő stúdió valóban el tud-e időben készülni vele

Forrás: PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu