Vajon A Megtorló feltűnhet az MCU-ban? Megvizsgáltuk a kérdést

MOZI HÍREK – Daredevil megjelenése a Pókember: Nincs hazaút című filmben sokakat foglalkoztat, hogy vajon A Megtorló is kapcsolódik-e az MCU-hoz. Íme minden, amit tudunk.

 

 

Amikor a rajongók évek óta először látták Charlie Cox által alakított Matt Murdockot Peter Parker ügyvédjeként a Pókember: Nincs hazaút című filmben, végre reményt kaptak arra, hogy kedvenc vak bűnüldözőjük hivatalosan is belép az MCU-ba. Ezek a remények csak fokozódtak, amikor Vincent D’Onofrio visszatért Kingpin szerepében a Sólyomszemben. Maga Kevin Feige már azelőtt felfedte Charlie Coxot, mint a Daredevil szerepére való választását, mielőtt még visszatért volna a karakter. Most, hogy a Netflix karakterek és a hozzájuk tartozó sorozatok jogai ismét a Disney kezében vannak, és a Netflix Marvel-sorozatai 2022 márciusában elhagyják a platformot, egyre nagyobb teret nyer a hit, hogy hamarosan mindannyian összekerülhetnek a nagyvásznas hősökkel.

 

 

 

 

Azonban nem biztos, hogy a Netflix-hősök mindegyike egyenesen az MCU-ba kerülhet.

Frank Castle, akit Jon Bernthal alakít a Netflix A Megtorló (The Punisher) című sorozatában, egy híresen erőszakos hős – a „hős” kifejezést pedig lazán használjuk.

Frank mindenhol vérnyomokat hagy maga után, ahová csak megy, ami aggodalomra adhat okot, tekintve, hogy az MCU sosem volt egy különösebben véres hely. Bernthal maga mondta, hogy csak akkor térne vissza a karakterhez az MCU-ban, ha a stúdió hű maradna karaktere erőszakos hajlamához. Persze, mivel Cox Daredevilje és D’Onofrio Kingpinje is Netflix Marvel-karakter, aki hivatalosan is belép az MCU-ba, és mivel a Hulu pletykák szerint új sorozat készül a The Punisher alapján, mindenki azt a kérdést teszi fel: kapcsolódik-e A Megtorló az MCU-hoz. A következőket tudjuk.

 

Melyik Marvel-szériák tekinthetőek az MCU-kánon részének?

 

Charlie Cox és Vincent D’Onofrio újra eljátszották Matt Murdock, illetve Wilson Fisk szerepét az MCU-ban, és a pletykák szerint mindketten további szerepléseket is terveznek a sorban. Meg kell azonban jegyezni, hogy ettől még nem feltétlenül válnak kánonná a Netflixes sorozatok. A Netflix-sorozatok színészei ugyanazok maradhatnak, de…

…a pletykák szerint magukat a karaktereket újraindíthatják, hogy illeszkedjenek a Disney könnyedebb, családbarát hangvételéhez.

Elvégre a Daredevil egyik karaktere sem ismerte el a sorozatban látott íveket a legutóbbi megjelenéseikben, így nem biztos, hogy teljesen ugyanazok lesznek. A pletykák szerint Krysten Ritter Jessica Jones-a a Disney+-on még idén megjelenő She-Hulk sorozatban is feltűnik majd, és Jon Bernthal The Punisher-je is feltehetően a 4. és 5. fázisban is feltűnik majd.

Ami Luke Cage-et és Vasökölt illeti, Finn Jones és Mike Colter színészeknek lehet, hogy nincs szerencséjük, mivel karaktereiket talán újra fogják castingolni, hogy teljes rebootot csináljanak a forrásanyagukból. Érthető, hogy a Vasököl újraforgatását szeretnék. A sorozat mindkét évadában rossz nézettséget produkált, Danny Rand karakterét pedig már azelőtt elutasították, hogy Finn Jones megkapta volna a szerepet. Ezzel szemben Luke Cage karakterének rebootolása meglehetősen szerencsétlen döntés lenne, hiszen a sorozat sokkal pozitívabb fogadtatásban részesült. Lehet, hogy nem volt tökéletes, de jó úton haladt volna afelé, hogy egy igazán nagyszerű sorozat legyen, ha nem törlik. A spekuláció miatt csalódott rajongóknak nem kell túlságosan aggódniuk, hiszen Kevin Feige nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a Netflix-sorozatot teljes mértékben beépítik az MCU-ba.

 

 

 

 

A Megtorló és a Daredevil ugyanabban az univerzumban játszódik?

 

A Daredevil rajongói már tudják, hogy a sorozat második évadának egyik főszereplője a Megtorló volt. Nem csak ez, de a két karakter a képregényekben történelmileg rendszeresen összecsapott egymással.

A Punisher egy olyan fickó, aki hatalmas fegyverarzenál bevetésével végleg véget vet a bűnözői karriereknek.

Úgy véli, hogy a bűnözés megállításának egyetlen igazi módja az, ha a bűnözőket egyáltalán nem engedi gonosz tetteket elkövetni. Ez része az igazságosztó filozófiájának. Daredevil viszont szigorúan nem gyilkolászó filozófiát vall. Mivel Matt Murdock hívő katolikus, hisz a második esélyekben, és őszintén reméli, hogy azok, akiknek igazságot szolgáltat, megtalálják magukban azt, hogy megváltoztassák az életüket.

Az ölésről vallott nézetek nem az egyetlen ok, amiért nem értenek egyet, de természetükből fakadóan ez a legfeltűnőbb aspektusa a rivalizálásuknak. A Punisher egyedülálló ellenfele Daredevilnek abban, hogy nem értenek egyet egymás hősies módszereivel, ugyanakkor jobban megértik egymást, mint bárki más a Marvel-univerzumban. Frank azt mondta Mattnek, hogy egy rossz nap választja el attól, hogy ő legyen, de a nézeteltéréseik ellenére tiszteli és csodálja őt és a módszerét, és reméli, hogy soha nem változik meg. Matt hasonlóképpen elismerte, hogy a dühe sötét helyekre hajtja; a sorozat rajongói láthatták, hogyan küzd azzal, hogy engedjen a dühének. Matt tudja, milyen könnyű átlépni a határt, ahogy Frank tette, de megérti, hogy a világ pontosan olyanná tette mindkettőjüket, amilyenek, és éppen ezért nem tekinti Franket szörnyetegnek, ellentétben a többi Marvel-hőssel.

 

 

 

 

Az, hogy Frank Castle-t láthatjuk-e az MCU-ban, vagy sem, egyelőre kérdéses.

A Disney értelmezése a Marvel-hősökről mindig is szelíd és családbarát volt.

Ha egy karaktert nem tudnak játékként eladni, akkor nem biztos, hogy helye van a Bosszúállók vagy társaik között. Visszatérve a pletykára, miszerint a karaktereket újraindítják és/vagy újraszerepeltetik, elképzelhető, hogy Jon Bernthal helyett valaki más ölti magára a védjegyes koponyát, ha olyanokkal akarják összeereszteni, mint Pókember vagy Amerika Kapitány. Maga a színész is kijelentette, hogy nem érdekli Frank Castle eljátszása, ha az a hitelesen erőszakos karakter egy tompított változata lesz.

Bernthalnak talán teljesülhet a kívánsága, ugyanis a hírek szerint a Disney érettebb streaming szolgáltatásán, a Hulun fogja újra eljátszani a karaktert. Hivatalos megerősítés sem a Disney, sem a Hulu részéről nincs, hogy ez igaz lenne. Ennek ellenére lenne értelme, hogy a sorozat, akárcsak a többi Netflixes sorozat, a streamingszolgáltatóhoz kerüljön, hiszen így az MCU birodalmában élhetnének, miközben megtarthatnák a zordabb formátumukat. Az említett formátum megtartása nem biztos, hogy megakadályozza, hogy bármelyik karakter, különösen a Punisher, más MCU-projektekben is megjelenjen, mivel a Marvel Studios már most is úgy tűnik, hogy feszegeti a határokat, hogy mennyire lehetnek sötétek és brutálisak. A készülő sorozat, a Moon Knight 14A besorolású a sötét témák, képek és természetesen az erőszak miatt, bár kisebb mértékben, mint a Netflix sorozatai. Szóval, bár még semmi sincs megerősítve, nagyon is komoly esély van arra, hogy Jon Bernthal Megtorlója teljes fegyverforgató dicsőségében lép az MCU-ba, csak itt-ott némi kompromisszummal.

Forrás: CBR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu