Pereskedik az Activision egyik részvényese a Microsoft felvásárlási ajánlata miatt!

A részvényes azzal vádolja az Activision Blizzardot, hogy az visszatartott információkat, amik szükségesek lettek volna a felvásárlási ajánlat elfogadása előtt a megfelelő átgondolásra.

 

A keresetről a Polygon számolt be. Ezt egy Kyle Watson nevű illető nyújtotta be Kaliforniában, és szerinte a 68,7 milliárd dolláros árajánlat több okból is unfair. Szerinte, amit a kiadó az Egyesült Államok értékpapírokat és a tőzsdét felügyelő szervezetének (a SEC-nek) benyújtott az előzetes meghatalmazási nyilatkozatban, problematikusnak tekinthető.

Watson szerint erősen hiányos dokumentumról van szó, és így ő meg lett fosztva a tájékozott és racionális döntés meghozatalához szükséges információktól. Szerinte ez azért történt így, mert így akarta az Activision Blizzard a tranzakció szavazására igennel buzdítani őt. A kiadó igazgatótanácsa ezen felül elfelejtett egy független, érdekeltségektől független bizottságot is létesíteni, ami végig is vinné az értékesítési folyamatot; kiemelte még a kifizetéseket is, amit egyes vezetők és igazgatók kapnak.

A jelenlegi Activision Blizzard-vezérigazgató Bobby Kotick 14,6 millió dollárt kap, de vannak még ilyen emberek: Armin Zerza (pénzügyi igazgató; 25,3 millió dollár); Daniel Alegre (operatív igazgató; 29 millió dollár); Brian Bulatao (adminisztratív igazgató; 11,3 millió); Grant Dixton (jogi igazgató; 14,8 millió); illetve Claudine Naughton (korábbi személyzeti igazgató; 2,1 millió). Erre persze az Activision Blizzard szóvivője a Polygonnak nyilatkozott is: „Nem értünk egyet a panaszban megfogalmazott állításokkal, és várjuk, hogy a bíróság elé tárjuk érveinket.”

A kereset amúgy a tőzsdei törvény kétrendbeli megsértése miatt nyújt be keresetet, és esküdtszéki tárgyalást követel, és arra kéri a bíróságot, hogy kötelezze az Activision Blizzardot egy új SEC előzetes meghatalmazási nyilatkozat kiadására, amelyből minden kihagyott információt és minden „valótlan állítást” eltávolítanak. Ha a felvásárlási folyamat sikeresen lezárul, akkor Watson visszaható hatályú kártérítést követel majd.

Ez már nem az első per, ami az Activision Blizzard ellen indult (több is van, például maga a SEC is vizsgálódik a cég körül); a Microsoft talán emiatt is dörzsölt volt, amikor novemberben elkezdte a folyamatot Kotickék körül

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu