Gaben házhoz viszi Seattle környékén a Steam Decket?!

Gabe Newell Steam Deck marketingje valahol bájos: állítólag a Valve főnöke saját maga viszi házhoz a dedikált hordozható PC-ket a cég főhadiszállásának városában…

 

A Redditen legalább ketten írták, hogy teljesen váratlanul Gabe Newell állt az ajtajukban, aki náluk hagyott a Steam Deckből, aminek tokját még alá is írta a Valve-vezér. Nem ment egyedül: az egyik poszt szerint a szomszédhoz egy kamerás stábbal kopogtattak be, majd jött egy kérdés, hogy hányan laknak ott. Így egyenként kaptak a dedikált Steam Deckből, ami ott válik eléggé érdekessé, hogy ők nem is rendelkeztek előfoglalással a hordozható masinára!

Egy másik példa kicsit pechesebb. A posztoló ugyanis a barátjaival elment síelni, ami nem is olyan nagy baj… csakhogy Newell pont ekkor ment ki a házához. A feleség pedig nem tudta, hogy ki is hagyott náluk egy pakkot. Szerencsénkre a bejárati ajtó mellett levő kamera képét megosztotta az internettel, és bár maszkos az illető, azért hasonlít Gabenre „a futár”. A poszt írója szeint nem kellett fizetniük az előrendelésükért, továbbá az eredetileg kiszemelt változathoz képest erősebb modellt kaptak (tehát biztosan NVMe M.2 SSD-s verziót hagyott náluk a Valve vezetője, ugyanis a háromból csak a legalacsonyabb rendelkezik eMMC tárhellyel).

Nem tűnik kamunak az egész, ugyanis a tokon hagyott autogram valóban hasonlít arra, amit korábban John Hancock osztott meg a Redditen: Newell aláírását így könnyen fel lehet ismerni, és ha két, egymástól független fiók számolt be a kellemes meglepetésről, akkor ott biztosan nincs szó kitalációról, hanem egy eléggé ügyes virális marketingnek lehetünk szemtanúi.

Úgyhogy a Valve tényleg minden tőle telhetőt megtesz, hogy egyrészt a hírekben maradjon a hordozható számítógépe, másrészt pedig maga a főnök is beáll a kiszállításba, holott pont Newelltől nem várná senki sem, hogy útra keljen Seattle környékén. Azért minden elismerésünk az övék: kedves gesztus, ahol (pozitív értelemben!) mondhatjuk, hogy ezt nem kellett volna!

Forrás: PCGamer

 

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu