F1 2022: szuperautók és cross-play? VR-támogatás?

Az Electronic Arts háza tájáról több hír is érkezett, így például az F1 2022-ről is hallottunk pár gondolatot.

 

Tom Henderson az Xfire oldalán azt írta, hogy az idei Formula-1-es játék nem rendelkezik sztori móddal (ami a 2021-esben a Braking Point volt), de cserébe több dologgal is újítanak. Lesz például egy F1 Life játékmód is, amiben az F1-es pilóták életébe nyerhetünk betekintést, és luxustárgyakat is vásárolhatunk. Így azok a termetes, drága órák az ő karjaikon is a miénk lehetnek, de lehetnek szuperautók is a birtokunkban: ezek nagy teljesítményű, utcai közlekedésben is alkalmazható sportkocsik, amiket ráadásul vezethetünk.

Csavar, hogy ezek a kocsik (ilyen pl. a Mercedes-AMG One) nem mérhetik össze erejüket az F1-es kocsikkal, de Henderson szerint versenyezhetünk online velük hasonló verdákkal szemben a huszonhárom pálya valamelyikén. Cserébe nem lesz sztori mód, ami állítólag a szoros határidők miatt nem valósul meg az idei részben, de jövőre vissza fog térni. Cross-playről is szó van, ami eddig kimaradt a sorozatból, és állítólag VR-támogatásról is hallani. Ha a cross-play bejut, akkor a nyár környékén érkező F1 2022 lehet az első olyan EA Sports-alkotás, ami rendelkezik ezzel a funkcióval.

Eközben az Electronic Arts elkezdte az orosz válogatott és a helyi csapatok eltávolítását a FIFA 22-ből, az NHL 22-ből, a FIFA Mobile-ból és esélyes, hogy az F1 2022-ből is kivágja majd a Sochiban használt pályát (amúgy is felbontották az Orosz Nagydíj szervezőivel a megállapodást!). A FIFA Twitterén is olvasható, hogy elkezdték a folyamatokat, hogy kivegyék az érintett csapatokat. Az EA Sports szolidaritását fejezi ki az ukrán emberek mellett és békét követel, továbbá a játékaik további területein is megfontolja a változtatásokat, majd megígérte, hogy a közösséget tájékoztatja a további fejleményekről.

Az NHL 22 Twitterén pedig annyit írtak, hogy az orosz és fehérorosz csapatokat felfüggesztette az IIHF, így ők is a következő hetek során eltávolítják az EA Sports hokijátékából a két válogatottat. Szóval ebben a tekintetben az Electronic Arts nem hátrál meg, sőt.

Forrás: VGC, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu