Mit tartogat számunkra a Peacemaker következő évada?

A Peacemaker sorozat első évadát befejezve, vajon mire számíthatunk békefüggő főhősünkkel együtt?

 

Mint egy internetes mém, Jame Gunn Peacemaker-je mindannyiunk fejébe beleragadt, és valószínűleg nem is fog egyhamar távozni. A 2016-os, David Ayer által rendezett Öngyilkos osztag filmes kudarca után sokan úgy gondolták, hogy a csapat soha nem tér vissza a mozivászonra, és jó okuk volt rá, hogy ezt higgyék. Aztán 2021-ben, mint egy igazi DC Comics-szuperhős, James Gunn, aki a 2017-es Guardians of the Galaxy Vol. 2. után frissen érkezett, lecsapott a csapat megmentésére, és egy önálló folytatást készített egy vadonatúj csapattal, amely úgy megszerettette magát az alkalmi és a DC Comics-rajongók körében, ahogyan azt a 2016-os Öngyilkos osztag nem tudta megtenni.

Ez az önálló folytatás olyan sikeres volt, hogy a Warner Bros. Pictures és a DC Films is zöld utat adott egy HBO Max eredeti spin-off sorozatnak, amelynek főszereplője John Cena karaktere, Peacemaker lesz. Egyszerű, mégis bizarrul összetett erkölcsi kódexe, a halálos helyzetekhez való szenvtelen hozzáállása, valamint az agya és a szája közötti szűrő teljes hiánya egyszerre tette őt az egyik legjobban szerethető és utálható karakterré, aki a hős és a gazember közötti határvonalon mozgott. A Peacemaker spin-off sorozat első évadának sikere alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Peacemaker itt van, hogy maradjon.

Bár Peacemaker a Fightin’ 5 #40-es számában mutatkozott be a világnak 1966-ban Joe Gill író és Pat Boyette művész által, ha megkérdeznénk még a DC Comics legkeményebb rajongóit is, hogy ki volt Peacemaker 2021 előtt, valószínűleg azt a választ kapnánk, hogy „Ki?”. Most, 2021 után, ha ugyanezt a kérdést feltennéd, a legvalószínűbb válasz az lenne, hogy „Ó, úgy érted, John Cena?”. Ez az igazi siker jele, és a sikerrel együtt elkerülhetetlenül mindig lesz igény a folytatásra.

Szerencsére a Peacemaker újdonsült rajongói számára már nem kell azon gondolkodni, hogy lesz-e még több, mivel az HBO 2022. február 20-án megerősítette, hogy megrendelték a második évadot, amelynek rendezője James Gunn visszatér. Az első évad befejezésének módja alapján azonban elgondolkodtató, hogy mi lehet a következő állomás a nevetségesnek tűnő ezüstsisakos önbíráskodó számára. De ahogy James Gunn a 2021-es Öngyilkos Osztagban és a Peacemaker-ben is megmutatta, bármi lehetséges.

A John Cena által alakított Christopher Smith, azaz Peacemaker új spin-off sorozatának első évadát nagyon egyedül kezdte, egyetlen igazi barátja a háziállat kopasz sas, Eagly. Mindenki más szerint vagy túl őrült, vagy túl hülye, vagy egyszerűen túl bizarr ahhoz, hogy komolyan vegyék. Az évad végére azonban Danielle Brooks karaktere, Leota Adebayo személyében egy igazi emberi legjobb barátra tesz szert, a többi szereplő pedig a sorozat előrehaladtával fokozatosan megkedveli őt. Freddie Stroma karaktere, Adrian Chase, alias Vigilante számára sajnos még mindig nem tudni, hogy milyen helyet foglal el a Peacemaker legjobb barátai sorrendjében. Bár jó, hogy Peacemaker igazi barátokra talált magának, néhány régi ellenség elkezdheti kihasználni ezt a tényt.

Az első évad utolsó epizódjának utolsó jelenetében Peacemaker a verandáján ülve élvezi a naplementét Eaglyval, az utolsó megmaradt Butterfly Goff-fal és Robert Patrick karakterével, August „Auggie” Smith-szel, alias Fehér Sárkánnyal. Bár Smith nagyon is halott, továbbra is kísérti Peacemaker elméjét, mint bűntudatának fizikai megjelenítése. Valószínűleg a jövőben még többet fogunk látni August Smith-ből, mivel továbbra is kísérti Peacemaker gondolatait, és arra kényszeríti, hogy minden döntését megkérdőjelezze.

Nem csak ez, de Nhut Le karaktere, Judomaster még mindig nagyon is él, ahogy Viola Davis karaktere az Öngyilkos osztagból, Amanda Waller is. Bár Waller lánya, Adebayo talán tisztázta a nyilvánosság előtt az Operation: Pillangó és a Task Force X az első évad végén, a képregényekben Amanda Waller sokkal, de sokkal kevesebbért ölt meg embereket. Tehát teljesen elképzelhető, hogy Amanda Waller valamilyen formában bosszút akar állni.

Peacemaker karakterének egyik legjobb (vagy legrosszabb, attól függően, hogy milyen nézőpontból nézzük) tulajdonsága, hogy mivel alig tudta valaki, hogy ki ő és mit tud róla, James Gunnnak kreatív szabadságot adott, hogy azt csináljon a karakterrel, amit csak akar, és olyan változtatásokat hajtson végre, amilyeneket szükségesnek érzett. Köztudott, hogy a 2021-es Öngyilkos osztag forgatása során James Gunn nem engedte John Cenának, hogy elolvassa a régi Peacemaker képregényeket, vagy egyáltalán utánanézzen a karakterének, mert Gunn verziója teljesen más volt a karakterről. Nem akarta, hogy Cenát olyan forrásanyagok befolyásolják, amelyek már nem számítanak.

Ugyanez vonatkozik az olyan karakterekre is, mint Vigilante és Judomaster, akik annyira távol állnak képregénybeli megfelelőiktől, hogy teljesen más karaktereknek tekinthetők. Ezt szem előtt tartva, amíg James Gunn olyan karaktereket használ, amelyekről még senki sem hallott, addig nagyjából megvan a kreatív szabadsága, hogy azt csináljon, amit akar.

Talán a Peacemaker 2. évadában olyan karaktereket láthatunk majd, mint Egg Fu, Orca, vagy akár Snowflame, a kokain által hajtott főgonosz. Akik mind valódiak, és a képregényeken és a paródiákon kívül alig vagy egyáltalán nem ismerték őket.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu