Star Wars: The Old Republic-trilógiára számíthatunk?

Balga dolog reménykedni, hogy a Star Wars-univerzum alkotói megörvendeztetnek minket egy trilógiával, amely visszanyúl a múltba?

 

A Star Wars-univerzumban a „The Old Republic”, avagy a „A köztársaság fénykora” kifejezés egy olyan időszakra utal, amely 3956 és 3630 évvel a yavini csata előtt játszódik (ahogy az 1977-es Star Wars IV. epizód: Egy új reményben látható). Ez is része annak, amit a rajongók „Legends” folytonosságnak neveznek, ami azt jelenti, hogy a Star Wars kánon része, amelyet nem kánonnak nyilvánítottak, miután a Disney 2012-ben megvásárolta a Star Wars összes jogát.

A fogalom először a BioWare által fejlesztett Star Wars: A köztársaság lovagjai című, 2003-as eredeti Xbox videojáték megjelenésével került be a világba, és ezt követően ez a játék tette ismertté a BioWare-t a térképen. A játék azóta két hivatalos folytatást is szült az Obsidian Entertainment által 2004-ben fejlesztett eredeti Xbox-játék Star Wars: A köztársaság lovagjai II – The Sith Lords és az ismét a BioWare által 2011-ben fejlesztett MMO Star Wars: The Old Republic formájában, valamint számos regény és képregény spin-offot. 2021 szeptemberében azt is megerősítették, hogy az Aspyr Media, Inc. jelenleg az eredeti, 2003-as klasszikus remake-jét fejleszti, amely időzített exkluzivitásként PlayStation 5-re készül, mielőtt végül más platformokra is átkerülne.

Ennyi szeretet és kereslet mellett az új Star Wars-szal kapcsolatos tartalmak iránt, nem meglepő, hogy a Disney és a Lucasfilm a színfalak mögött egy teljesen új, a „The Old Republic” korszakában játszódó filmtrilógián dolgozhat. Bár hivatalosan még semmit sem erősítettek meg, a különböző forrásokból kiszivárgott információk és pletykák mind arra utaltak, hogy nagy valószínűséggel készül egy Old Republic-trilógia.
Bár a további Star Wars-filmek kilátásba helyezése egyáltalán nem rossz dolog, a Star Wars-filmek alkalmi rajongói számára a „The Old Republic” helyszínként való felhasználása radikális eltérést jelenthet, mivel mind vizuálisan, mind tematikailag nagyon különbözik a Star Wars-canon többi részétől. Azt is érdemes megjegyezni, hogy mivel a Star Wars történetének ez az időszaka több ezer évvel az 1999-es Star Wars I. epizód: A Fantomfenyegetés eseményei előtt játszódik, a már ismert karakterek és fogalmak közül egyik sem lesz jelen semmilyen formában, ami azt jelenti, hogy szinte minden új lesz valamilyen mértékben.

A filmtrilógiákhoz hűen az Old Republic-sorozat minden egyes játékában egy vadonatúj főszereplő, valamint új mellékszereplők és gonosztevők szerepelnek. Nem csak ez, de a sorozat legújabb játéka, a Star Wars: The Old Republic egy MMO, több bővítéssel, amelyek közül a legutóbbi idén februárban jelent meg. Ez azt jelenti, hogy abszolút bőséges forrásanyag áll rendelkezésre, amelyből a Disney és a Lucasfilm ihletet meríthet a történet megalkotásakor. Az újonnan létrehozott Disney-kánonnal bármi lehetséges. Bár rengeteg anyag áll rendelkezésünkre, a The Old Republic történetének túlnyomó többsége egyetlen ember, a Revan néven ismert jedi lovag tetteihez köthető. Ezt szem előtt tartva nagyon-nagyon valószínű, hogy ha készül egy Old Republic-trilógia, az elsősorban Revan történetére fog koncentrálni.
Az eredeti klasszikus Star Wars: A köztársaság lovagjai  rajongói úgy ismerhetik Revant, mint a Jedi lovagot, aki a Mandalori háborúkban – amelyre az összes mandalori karakter folyamatosan hivatkozik a Klónok háborújában, a Lázadókban és a Mandaloriánusokban – a Jedi rendet vezette a mandaloriak elleni harcban. Végül Revan a sötét oldalra esett, és Darth Revan, a Sith Lord lett, mielőtt megváltozott és újra felfedezte a fényt. Tehát már ezzel a leírással is rengeteg történetpotenciál van egyetlen karakterben.

Bár a mandaloriak jelenlegi népszerűsége a Star Wars-univerzumban komoly lehetőséget ad arra, hogy a Mandalori háborúk történetét meséljék el, a sokkal valószínűbb, hogy a Disney és a Lucasfilm a Jedi-polgárháború eseményeit és Revan megváltását meséli el. Ennek oka az, hogy ezek azok az események, amelyeket a Star Wars: A köztársaság lovagjai c című aktuális játék is feldolgoz, és mint ilyen, ez az a történet, amelyet mindenki ismer, és valószínűleg mindenki látni akarja majd. Elvégre a Star Wars folyamatos népszerűsége azt bizonyítja, hogy az emberek szeretik az ismerős dolgokat.

Azonban, ahogy korábban említettük, a több Star Wars-szal kapcsolatos tartalom egyáltalán nem jelent rosszat. Mégis, azoknak, akik inkább előbb, mint utóbb szeretnének egy Old Republic-trilógiát, inkább maguknak a Jedik-ről kell példát venniük, és türelmet gyakorolniuk. A jó dolgok végül is azokhoz jutnak el, akik várnak.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu