Parkolópályán a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztése; orosz Xbox/PlayStation-kivonulás? [VIDEO]

A GSC Game World most nem foglalkozik a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztésével, míg az ukrán miniszterelnök-helyettes (aki eközben a digitalizációért felelős miniszter is) azt javasolta a Sony-nak és a Microsoftnak, hogy vonuljanak ki az orosz piacról.

 

Ne felejtsük, hogy a GSC Game World ukrán csapat, kijevi központtal. Tehát ők konkrétan ott vannak a háború kellős közepén, így nem csoda, hogy a stúdió azt írta, hogy most nem foglalkoznak a S.T.A.L.K.E.R. 2-vel. A múlt héten a mozgásdigitalizációs, mocap stúdióval kapcsolatos videójukat szerkesztették, és meg akarták mutatni, hogy a jeleneteket hogyan hozzák létre. Időt szánnak a videók megtekintésére, a forgatókönyvek megírására, illetve a színészekkel elbeszélgetnek. Csakhogy a múlt hét sokkal régebbnek hat nekik, mint amennyi idő valójában eltelt, és nem is csoda, hiszen egy invázió belassítja az időérzéket…

Február 24-én Oroszország háborút hirdetett Ukrajna ellen, így a GSC anyaföldjére rakétákat, tankokat és katonákat küldött, és ezért az országnak a létezéséért kell küzdenie, mert ez lehet a szabadságuk ára. Ez a videó a válaszuk a „hogyan vagytok, srácok?” kérdésre. Most az alkalmazottaknak és a családjaiknak segítenek a túlélésben, így a játékfejlesztést pihentetik, de majd folytatják a győzelem után. (És mivel sok ukrán valóban bízik a győzelemben, nem csoda, hogy a GSC is optimista). A játék amúgy december 8-án jön Xbox Seriesre és PC-re, de ki tudja… ebből még lehet 2023-as halasztás. A videó után folytatjuk.

De beszéljünk Mykhailo Fedorovról, az ukrán miniszterelnök-helyettesről és digitalizációs miniszterről, aki egy levélben kérte, hogy a játékfejlesztő cégek és az eSport-platformok hagyják el az orosz piacot. Külön kiemelte a Sony-t és a Microsoftot, azaz annak örülne, ha az Xbox és a PlayStation is kivonulna Oroszországból. A levélben azt írja, hogy 2022-ben megtévesztő és hihetetlen, hogy az Orosz Föderáció megtámadta az országát, így pedig rakéták csapódnak civilek otthonaiba, óvodákba és kórházakba. A hadsereg és a civilek a végletekig kitartanak Ukrajna megvédése mellett, és az egész világ elutasítja a támadókat a szankciókkal, így Fedorov szerint az ellenfélnek jelentős veszteségeket kell elszenvednie, ám ehhez támogatást igényel: a tankok, rakéták és rakétavetők ellen a modern technológia a legjobb válasz.

Fedorov biztos abban, hogy mindenki mindent megtesz Ukrajna, Európa és a demokratikus világ megvédése érdekében, ugyanis a véres, autoriter agresszió példáját láthatjuk. Ideiglenesen azt kéri, hogy az orosz és fehérorosz fiókokat függesszék fel, és ne tudjanak nemzetközi eSport-eseményeken részt venni, továbbá az imént említett két országban minden esemény törlését is szeretné. Biztos benne, hogy ezen cselekedetek motiválják az orosz lakókat, hogy megakadályozzák a szégyenteljes katonai agressziót.

Fedorov egy másik tweetben a Riotot, az Electronic Artsot, a Ubisoftot, a Gameloftot és a Wargaminget is arra kérte, hogy zárják be orosz irodáikat. Amúgy Fedorov levele először az Apple-nek ment (itt megjegyeznénk, hogy értékeljük, hogy konkrétan lefotózta a pecséttel ellátott levelét, amit meg is osztott a neten!), aminek volt amúgy hatása: a Tim Cook vezette cég konkrétan leállította a termékeinek értékesítését Oroszországban!

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu