Közelít a Project Spartacus? Néhány előfizető már ezt tapasztalja!

A Sony hamarosan valóban elindíthatja a Microsoft (Xbox) Game Pass-riválisát: néhányan ugyanis már szokatlan jeleknek lehettek szemtanúi.

 

A NeoGAF fórumon több felhasználó is arról számolt be, hogy egy új PlayStation Plus-előfizetés, vagy egy, már aktív, de meghosszabbítani kívánt előfizetés esetében is ingyen PlayStation Now-előfizetést is kaptak ugyanarra az időtartamra. Azaz: ha valaki egy tizenkét hónapos PlayStation Plus-előfizetésre fizetett be, pluszba kapott egy szintén egy évig tartó PlayStation Now-előfizetést anélkül, hogy ezért fizetnie kellett volna.

Másoknál bonyolultabb a helyzet: akinek van aktív előfizetése mind a PlayStation 5-re, mind a PlayStation 4-re korlátlan online multiplayert (és havonta három-négy ingyenes játékot) biztosító, továbbá a régebbi játékok felhőből való streamelését lehetővé tevő szolgáltatásra, bugokat tapasztalt a felhasználónevében. Náluk az előfizetési opcióknál azt írja a PlayStation Network, hogy két PlayStation Plus-előfizujuk van a PS Plus és a PlayStation Now helyett. Azok azonban, akik jelenleg csak az egyikre vagy a másikra fizettek elő és nem újították még meg, nem tapasztalnak változást…

Az olasz IGN ezért elkezdett egy kísérletet egy olyan profilon, ahol egy aktív PlayStation Plus-tagság van, ám nincs PlayStation Now-előfizetés. Egy havi PS Now vásárlása után egy sokkal hosszabb előfizetést kaptak: pontosan addig tart a hozzáférés, mint ameddig a PlayStation Plus-tagságuk aktív. Igaz, a site kiemelte, hogy ez lehet egy bug is a PlayStation Store felületén. (Ha valóban erről van szó, akkor fel kell tennünk a kérdést, hogy a Sony ezt hogyan hozta össze, mert ez anyagilag nekik nem kevés pénz elúszását jelentené…)

Ha nem bug ez, akkor meg lehet nyugodni: a Sony akkor valóban próbálkozik a PlayStation Plus és a PlayStation Now előfizetések ötvözésével. Korábban írtunk már arról, hogy a Spartacus kódnéven futó Game Pass-alternatíva három előfizetési kategóriával rendelkezhet, de azért kíváncsiak vagyunk, hogy igazak-e a pletykák a „klasszikus” játékokkal kapcsolatban, és hogy mikre számíthatunk közöttük…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu