Kipróbálható új és teljes régi játékok a Spartacus legdrágább kategóriájában?

A Sony (Xbox) Game Pass-riválisa, amiről a cég még hivatalosan nem mondott semmit sem (leszámítva, amit tavaly mondott Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, hogy nekik is kellene ilyen), lassan teljesen kiszivárog…

 

Ma egyszer már idéztünk a VentureBeatnek író Jeff Grubb paywallozott Giantbombos műsorából, a Grubbsnaxből, de a VGC jóvoltából megtudhattuk, hogy mit is mondott a Spartacus kódnéven futó előfizetéses szolgáltatásról, ami a PlayStation Plus és a PlayStation Now elemeit ötvözheti, és talán megtarthatja a PlayStation Plus nevet, ám több kategóriájú előfizetéssé változhat a rendszer, amiről a pletykák szerint a tavasz folyamán (márciusban?) biztosan beszélni kell a Sony-nak…

Szerinte a belépő szint, az Essential havi tíz dollár lenne (~3600 forint euróból számítva), és ugyanazt kínálná, mint a PlayStation Plus jelenleg (online multiplayer PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en, továbbá ingyenes játékok havonta a két platformra). Az Extra kategória 13 dollár (~4700 forint) lenne, és a PlayStation Plus és a PlayStation Now kombinációja lenne, így streamelhetnénk játékokat is ezen a kategórián.

De ott van a Premium is, 16 dollárért (~5800 forint). Ezért nem kapnánk teljes játékokat az új megjelenések esetében, hanem az EA Play-hez hasonlóan ki lehetne próbálni őket. Nem tudja még, hogy minden játék kínálná ezt, de szerinte ez lesz a reális. A streamelés mellett klasszikus játékok is jönnek, de itt egy furcsaság: felhős streamelés csak itt lenne, de akkor a PlayStation Now mi is…? Mindegy, Grubb nem tudja, hogy milyen régebbi játékokról van szó, de szerinte ez a kategória egyik fontos eleme lenne.

Szóval van itt egy kis gabalyodás az információiban (a PlayStation Now ugyanis főképp felhő alapú streamelést takar; ha az ott levő játékkínálat helyi nyúzásáról van szó, az már más lenne), Grubb azt mondja, hogy a háttérben a mérföldköveket elérik a szolgáltatással, aminek hivatalos leleplezésére talán még várnunk kell. A Sony itt akkor tud komolyabban versenyre kelni a Game Pass-szal, ha a belső fejlesztésű, first-party játékok is kapásból a Spartacus részeként jelennének a jövőben meg.

Mindez persze nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu