Karakterközpontú, külső nézetes lesz a Bungie következő játéka?

A már a Sony Interactive Entertainment alá tartozó Bungie következő játéka talán már PlayStation-exkluzív lesz.

 

A The Game Post fedezte fel, hogy a Bungie weboldalán sok állásajánlat ütötte fel a fejét. Tavaly óta egy kompetitív, PvP-stílusú (tehát játékos játékos ellen) játéhoz kerestek már emberek, de az új listázások szerint ehhez hozzá lehet csapni két gondolatot. Egyrészt karakterközpontú alkotásról lehet szó, másrészt pedig külső nézetes játékmenetről beszélhetünk.

Az állásajánlatok mind megemlítik, hogy egy, jelenleg még be nem jelentett, fejlesztés alatt álló akciójátékról van szó, és a Bungie PvP multiplayer pályák tervezésében tapasztalt embert keres, aki korábban platformerek, izometrikus nézetű, stb. stílusú, külső nézetes, karakterekre összpontosító akciójátékokban már jártas. Az pedig további előny, ha kompetitív játékokban, esetleg eSportban is van már tapasztalat.

A PlayStation Studioshoz való csatlakozás óta a Bungie többször is mondta, hogy multiplatform játékokat fog a stúdió fejleszteni, és nincsen terv arra sem, hogy a Destiny 2 Xboxos kiadása alól kihúzzák a szőnyeget. Ez pedig azért lehet fontos, mert korábban ugye írtunk már arról, hogy a Sony terve a cross-entertainment megközelítésben nagy szerepet adna a stúdiónak, így nem csak videojátékokban, hanem tévés, animációs filmekben, és más szórakoztató műfajban is bevetheti a csapat tudását, amihez csak pozitívan tud hozzájárulni az élő szolgáltatásos (live service) és multiplayeres tapasztalatuk, amit a Destiny első két részével már alaposan felépítettek…

A Bungie új IP-je nagy eséllyel még korai állapotban van, így a tervezgető (inkubációs) fázisban, azaz a pre-produkciónál tart. Azaz, nincsen komoly fejlesztés alatt a projekt, aminek bejelentését egyhamar a Sony és a Bungie nem fogja megejteni. Így még tényleg korai arra tippelni, hogy mi lehet a játék neve, mire készül, és mikor fog egyáltalán megjelenni.

Nem lenne nagy meglepetés, ha a projekt végül egy élő szolgáltatásos, free-to-play alkotás lesz majd, hiszen ilyen téren a Sony-nak azért még van lemaradása.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu