Az Activision Blizzard csatlakozik az Oroszország elleni bojkotthoz és felfüggeszti az eladásokat az Ukrajnával vívott háború miatt

Más videojátékos cégek, mint például az Electronic Arts vagy az Epic Games is hasonló döntést hoztak.

 

Ukrajna Oroszország általi megszállása világszerte megrázza a különböző ágazatokat, és a videojátékok sem idegenek a konfliktustól. Olyan cégek, mint az Electronic Arts, drasztikus intézkedésekkel csatlakoztak az oroszországi eladások blokádjához a háború miatt, és az elmúlt órákban mások is csatlakoztak, mint például az Epic Games, bár egyelőre még kínálnak hozzáférést a platformhoz.

Minden egyes nap újabb csatlakozókat ismerünk a széleskörű bojkotthoz, és máris megerősíthetjük, hogy az Activision Blizzard újabb tag. A cég honlapján „Az ukrán nép támogatására” címmel közzétett sajtóközleményből tudjuk, hogy az elnök és COO Daniel Alegre üzenetet osztott meg alkalmazottjaival, amelyben megerősítette, hogy nem fogják eladni játékaikat orosz területen.

„Ma bejelentjük, hogy az Activision Blizzard felfüggeszti játékaink új értékesítését Oroszországban, amíg a konfliktus folytatódik,” magyarázza Alegre. „Szeretném biztosítani, hogy az alkalmazottjaink biztonsága a csapatunk legfőbb prioritása. Mindent megteszünk, hogy segítsük a dolgozókat és családjaikat, akiket közvetlenül érint ez a tragédia.”

Hasonlóképpen az Activision Blizzard bejelentette, hogy a vállalat megduplázza az alkalmazottak adományait az Ukrajnában azonnali segítséget nyújtó szervezeteknek. Együttesen már több mint 300.000 dollárt gyűjtöttek össze, és a terv az, hogy ezen a héten még több jótékonysági szervezetnek adományoznak. Nagyra értékelték a lengyelországi kollégák hozzájárulását is, akik önkéntesként segítettek a menekülteknek.

A szolidaritási kezdeményezés ellenére az Activision Blizzard az elmúlt héten ismét negatív értelemben is bekerült a hírekbe. Vita alakult ki a nők vezetői pozíciókba történő nem felvétele miatt, és még egy pert is kaptak a nyakukba annak a dolgozónak a családjától, aki egy céges kirándulás során öngyilkosságot követett el.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu