Az Epic Games felfüggeszti az eladásokat Oroszországban a háború miatt, de nem blokkolja a játékokhoz való hozzáférést

Az Epic Games csatlakozik az oroszországi piac más nagy iparági szereplők által már végrehajtott bojkottjához.

 

 

Oroszország ukrajnai inváziója világszerte különböző reakciókat vált ki, de a videójáték-ipar is állást foglalt. Láthatjuk, hogy különböző szereplők csatlakoznak az orosz piac általános bojkottjához a jelenlegi háborúban elkövetett tettei miatt, és még a Microsoft is leállította termékeinek értékesítését.

Most az Epic Games Store döntött úgy, hogy állást foglal az ügyben, és a hivatalos közösségi média fiókjain megosztott nyilatkozatában közölte, hogy felfüggeszti játékainak értékesítését Oroszországban. Az ok nyilvánvaló: Tim Sweeney cége az ukrajnai invázióra reagálva hozta meg a döntést.

„Mi az Epicnél leállítjuk játékaink forgalmazását Oroszországban, válaszul az önök ukrajnai inváziójára” – áll az üzenetben. „Nem fogjuk blokkolni a hozzáférést ugyanabból az okból, amiért más kommunikációs eszközök is aktívak maradnak: a szabad világnak a párbeszéd minden útját nyitva kell tartania.”

„A világnak a párbeszéd minden útját nyitva kell tartania” – Epic közleménye

Az Epic boltja tehát nyitva tartja a platformját, így az Oroszországból csatlakozó felhasználók továbbra is játszhatnak a könyvtárukban lévő játékokkal, de nem kínál lehetőséget új címek beszerzésére, illetve végső soron a különböző elérhető termékek megvásárlására irányuló tranzakciók lebonyolítására.

A főbb platformok egyelőre továbbra is aktívak az országban, bár Ukrajna maga kérte a PlayStationt és az Xboxot, hogy blokkolják a szolgáltatást. A másik oldalon a Nintendo döntése várható, amely egyelőre karbantartást hajtott végre az eShopon, ami összefüggésben lehet az orosz valutában, rubelben történő fizetési műveletek felfüggesztésével.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu