A PlayStation az ukrajnai háború miatt felfüggeszti a konzolok és videójátékok értékesítését Oroszországban

A PlayStation mellett az Angry Birds és a Clash Royale készítői is bejelentették, hogy távoznak az országból.

 

 

Tudtuk, hogy hamarosan a PlayStation is sorra kerül, hiszen Oroszország ukrajnai invázióját követően már szinte minden jelentősebb cég jelezte az orosz piacról való távozását. A japán cég most megerősítette, hogy további értesítésig felfüggeszti az új konzolok Oroszországba történő szállítását; emellett lemondta a Gran Turismo 7 megjelenését és az orosz felhasználók előtt bezárta a PlayStation Store-t, a boltját.

„A Sony Interactive Entertainment csatlakozik a globális közösséghez, amely az ukrajnai békéért kiált.”

„Felfüggesztettük a vállalat összes hardverének és szoftverének forgalmazását, a Gran Turismo 7 kiadását és a PlayStation Store minden tevékenységét” – írta a vállalat a GamesIndustrynek küldött levelében.

Nem ez az egyetlen intézkedés a Sony részéről. A cég bejelentette, hogy kétmillió dollárt adományoz az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának és a Save the Children nevű civil szervezetnek, „a tragédia áldozatainak támogatására.”

 

Még több vállalat hagyja el Oroszországot

 

Az ukrán kormány néhány nappal ezelőtti felhívása óta az ágazat több cége is bezárta kapuit az orosz és fehérorosz piacon, köztük olyan nagy nevek, mint a Microsoft, az EA, a Take-Two Interactive, a CD Projekt stb. Ehhez a listához most hozzáadhatjuk a Roviót, az Angry Birds alkotóit; a Supercells-t, az olyan mobilos slágerekért felelős csapatot, mint a Clash Royale; és a CI Games-t (Sniper Ghost Warrior).

Másrészt tegnap értesültünk arról, hogy késik az Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, egy katonai stratégiai játék Nintendo Switchre szánt megjelenési dátuma.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu