A Nintendo logisztikai problémák miatt leállítja az Oroszországba irányuló exportot, de a meglévő készleteket értékesíti

A japán vállalat néhány napig zárva tartotta a Nintendo eShopot, miután felfüggesztette a rubelben történő kifizetéseket.

 

 

A Nintendo néhány órával ezelőtt megerősítette, hogy „belátható időre” felfüggesztette valamennyi termékének Oroszországba irányuló exportját. Döntését a fizikai áruk szállításának és forgalmazásának logisztikáját övező bizonytalansággal indokolta, amely ezekben a napokban érinti az orosz piacot, amelyet az orosz csapatok két hete megkezdett ukrajnai inváziója miatt az európai és amerikai szankciókkal súlyosan büntetnek.

Nintendo eShop jelenleg karbantartás alatt áll, miután a fizetési szolgáltató felfüggesztette az orosz rubelben történő tranzakciókat

Az RTVE által az EFE-nek adott nyilatkozataiban a cég szóvivője biztosította, hogy a jelenleg raktáron lévő készleteket eladják. Másrészt az oroszországi Nintendo eShop jelenleg karbantartás alatt áll, miután a fizetési szolgáltató felfüggesztette az orosz rubelben történő tranzakciókat. Nem tudni, mikor lesz újra működőképes, ha erre a lépésre kerül sor.

Nem ez az egyetlen intézkedés, amit a vállalat ezekben a napokban az ukrajnai háború miatt tett. Ezzel kapcsolatban tegnap értesültünk arról, hogy késik az Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp megjelenési dátuma, amelyben két hidegháború ihlette hadsereg küzd meg egymással. Történetesen az eredeti Game Boy Advance kiadások 20 évvel ezelőtt egy másik szomorúan történelmi esemény miatt halasztódtak el.

A Nintendo csatlakozik az iparág számos nagy cégéhez, köztük a PlayStation, a Ubisoft, az EA, a Take-Two Interactive, a Microsoft és a Warner Bros. Games, amelyek az elmúlt napokban bejelentették, hogy kivonulnak az orosz piacról, anélkül, hogy további részleteket közöltek volna a visszatérésükről. Az ágazaton kívül egyébként filmgyártó cégek és technológiai óriások is beszüntették szolgáltatásaikat Oroszországban és Fehéroroszországban az ukrajnai helyzet miatt.

Forrás: RTVE

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu