A Dűne második része akár folytatódhat egy harmadik részben, illetve még további négy filmben is

Jon Spaihts, a Dűne írója megosztotta, hogy a Dűne második része egy harmadik filmre is utalhat majd, amelyet később a franchise újabb részei követhetnek.

 

 

A közelgő sci-fi folytatás, a Dűne második része nem feltétlenül vet véget az epikus franchise-nak, Jon Spaihts elárulta, hogy nyitva hagyja az ajtót egy harmadik film előtt. A The Playlistnek elárulta, hogy akár hét rész is lehet a Dűne-franchise-ban, ha a jövőben minden a terv szerint alakul.

Frank Herbert összesen hat regényt írt a Dűne-sorozatban: Dűne (1965), A dűne messiása (1969), A dűne gyermekei (1976), A dűne istencsászára (1981), A dűne eretnekei (1984) és A dűne káptalanháza (1985). Jon Spaihts elmondása szerint Denis Villeneuve, a Dűne rendezője reméli, hogy legalább A dűne messiását lefedheti, mint a leendő trilógia befejezését.

„Igen. Frank Herbert hat regényt írt, azt hiszem, egy hetediket részben befejezett a halálakor, amelyet [posztumusz] a fia fejezett be. ‘A dűne messiása’ a következő könyv és ez az egyik a három könyv közül a ‘Dűne’, a ‘A dűne messiása’ és ‘A dűne gyermekei’ mellett, amely az első regényben megismert szereplők életét öleli fel. Ezt követően egy hatalmas ugrás következik az időben, a sorozat egyre furcsább és epikusabb lesz. A ‘A dűne messiása’ azonban évekkel a ‘Dűne’ befejezése után veszi fel a fonalat, és igen, Denis komolyan beszélt arról, hogy a trilógia lezárásaként ezt a filmet is elkészíti. A ‘A dűne messiása’ egy nagyon érdekes könyv, amely bizonyos értelemben dekonstruálja a Dűnét, és még a Dűnénél is erősebb elrettentő példaként szolgál a vallás és a politika keveredésének veszélyeiről, a karizmatikus vezetők követésének csapdáiról, valamint az egyén és az intézmények között mindig is élő küzdelemről.”

A Dűne központi témáiban való további elmélyüléssel, amelyeknek erős áthallásai vannak napjaink aktuális témáira, A dűne messiása még több szerepet szánna Irulan hercegnőnek, akit a hírek szerint Florence Pugh alakítana a Dűne második részében.

Spaihts biztosította a közönséget, hogy a második rész egyfajta befejezésként fog szolgálni, lezárja a regényben elmesélt történetet, amely a tavalyi Dűne című filmmel kezdődött. Emellett azonban nyitva is hagyja az ajtót a lehetséges folytatásokra.

„Van néhány elvarratlan szál, amely azt sugallja, hogy talán még nem végeztünk ebben az univerzumban, annak ellenére, hogy a ‘Dűne’, mint regény befejezése, amely a második film befejezése is lesz, egy nagyon kielégítő lezárás. A könyvben számos baljós hang szólal meg arra utalva, hogy mi jöhet még.”

Az első részben a főszerepeket Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa és Javier Bardem játszották, amely engeteg pozitív visszhangot kapott mind a kritikusoktól, mind a közönségtől.

A Dűne második része a terv szerint 2023. október 20-án kerül a mozikba.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu