Warren Spector is nevetségesnek tartja az NFT-ket; halott a System Shock 3?

Warren Spector is csatlakozott az NFT-ket elítélők táborához, és sajnos rossz hírrel is szolgált az új System Shockkal kapcsolatban.

 

Már közel két éve, 2020 májusában hallottuk, hogy az OtherSide Entertainment nem dolgozik tovább a System Shock 3-on, miután a kínai techgigász Tencent átvette felettük a hatalmat. De spekulációk formájában hallottuk, hogy valamelyest mégis folytatódhatott a játék fejlesztése, és ezt alá is támaszthatná a tény, hogy a System Shock új részének még mindig van weboldala, illetve a Twitteren továbbra is Shodan a profilképük. (Az viszont nem segít, hogy május óta nem posztoltak oda, és akkor is álláshirdetéssel jelentkeztek…)

Warren Spector, a stúdió kreatív vezetője bejelentette, hogy egy új immerzív szimulátoron dolgozik (ilyen amúgy a BioShock, vagy akár a System Shock is!). A VentureBeatnek adott interjújában kihangsúlyozta, hogy nem dolgozik a System Shock 3-on. Szerinte a Tencent viszi majd előre a franchise-ot, és rajtuk áll, hogy mit is akarnak mondani róla. Az ő csapata 2018-ban és 2019-ben dolgozott rajta, de az ő részéről ennyi az egész. Emiatt talán lehet is mondani, hogy a kínaiak feladták a játék fejlesztését…

Az új projektről azt mondta, hogy a korábban megosztott kép a bálnával és a rájalovasokkal megfelelően reprezentálja, hogy miről is fog szólni. Egy mély játék lesz sok változatossággal (mit tehetünk, illetve mire kér minket a játék), és a bálna a pályák összességét le is fedi szerinte. Azért hozzátette, hogy az OtherSide a Wizards of the Coasttal egy Dungeons & Dragons-játékot is fejleszt. Az állásajánlataik között megemlítik ezt, és több pozíciójuk említi, hogy többjátékos játékmenettel kapcsolatos rendszerekkel is foglalkozni kell, de erről ennyit tudunk. Multiplayer lopakodás és rablás? Ki tudja. Spector szerint jól halad a játék, de a D&D-licenszulajdonosok örülnek az eddigi eredményeknek.

Aztán Warren Spector beszélt az NFT-kről is. Szerinte ez bajba fogja keverni őt, és a pokolba fogják sokan kíváni, de őt ez nem nagyon érdekli: az NFT-ket konkrétan nevetségesnek tekinti, és nem érti, hogy miért is dől be bárki ennek a hype-nak. Az azonnal, korlátlan mértékben újragyártható virtuális termékek tulajdonjogával kapcsolatban egyetlen kérdése volt csak: ki hiszi, hogy ez egy jó ötlet? Őt nem érdeklik az NFT-k. Legalább kimondta.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu