Megvalósult a hordozható Nintendo GameCube! [VIDEO]

Egy rajongói számítógépes render adta az ihletet: most már valóban létezik egy olyan Nintendo GameCube, amit sokkal könnyebben magunkkal lehet vinni.

 

A Twitteren GingerOfMods írta, hogy a hordozható GameCube mögött egy kamu kép állt, ami már tizenöt éve keringett az interneten. Szóval az ihletet egy kitalált masina adta, igaz, kicsit trükközésről van szó itt is. A hardver ugyanis nem egy Nintendo GameCube-ból származik, hanem az utódból, a Nintendo Wiiből, igaz, annak visszamenőleges támogatása miatt könnyen hordozható platformmá tette „belsőségeit”.

A lent megtekinthető videóban GingerOfOz (eltérő név, tudjuk) elmagyarázta, hogy mi motiválta a hordozható GameCube létrehozására. Korábban már egy Game Boyba ültetett Wii-vel már alkotott egy komolyabbat, úgyhogy van tapasztalata. Amikor évekkel ezelőtt a kijelzős GameCube-os képet meglátta, az volt azonnal a gondolata, hogy neki is kell egy ilyen, de ez egy nehezen elképzelhető dolog volt, hiszen valóban kamu volt, amit látott, ez pedig nem tetszett neki. Ezért felkereste a kép alkotóját, de ez a keresés sem volt egyszerű, ugyanis a 2000-es évek elején-közepén a forrásmegjelölés még nem volt elterjedt.

Végül rábukkant az illetőre: Demond, egy tervező, pusztán szórakozásból teremtette meg a képet, ami végül kézzel fogható eredményig jutott. A tervező amúgy a Ubisoftnál, az Epic Gamesnél, illetve a Squanch Gamesnél is megfordult. De miért egy Wii hardverét vette a modder alapul? Egyszerű: ennek fogyasztása alacsonyabb a GameCube-énál, és könnyebben méretre lehet szabni az egyszerű dizájnú alaplapot, míg a GC-é drágább felszerelést igényelt volna.

Egy különbség azért van: Demond képén egy optikai meghajtó is volt a hordozható GameCube-on, de a megvalósított megoldásból ez kimaradt, ugyanis így sokkal kisebb maradt. Egy helyen be lehet dugni a lemezt, de arról nem futtatható semmi sem. De ezt a kis eltérést el lehet neki nézni, hiszen senki sem gondolta volna, hogy egy unalomban megtervezett képből valaki tényleg igazi, működőképes eredményt mutatna fel…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu