Tűz ütött ki az élőszereplős Hófehérke forgatásán

„Hatalmas tűz ütött ki” a Pinewood Studios-ban, ahol a Disney élőszereplős Hófehérkéjét forgatták. Szerencsére senki sem sérült meg a baleset során.

 

 

A hatalmas lángokról készült képek és videók hamar megjelentek a közösségi médiában, amelyeken jól látható a tűz Hófehérke kis házikója mellett.

„Egy fa kapott lángra, nem tudom, hogyan”. — hallható a videón. Szerencsére a forgatáson senkinek sem esett baja, hiszen mindenkinek sikerült időben elhagynia a helyszínt. Azonban a tűzeset igazán borzalmas élmény lehetett, amit bizonyára sokáig nem fognak elfelejteni.

„A Richard Attenborough színpadon éppen egy rengeteg faanyagból, fákból stb. álló díszletet építettek. Az a hír járja, hogy a díszlet egy darabja meggyulladt és szétterjedt a díszlet többi részén. A stúdióban lévő stáb egy része testközelből tapasztalta a tűzesetet, de sérülés nélkül evakuálták őket.”— mondta egy másik szemtanú.

„Egyszerűen őrület volt” – mondta egy másik szemtanú. „Nem láttam, hogy kezdődött, de azt mondták, hogy először egy fa dőlt ki. Mire odaértem, a lángok már hatalmasak voltak, egészen a plafonig értek. Aztán a díszlet darabjai kezdtek lángba borulni, és a nádfedeles házikó is kigyulladt.”

A pinewoodi stúdióban már kétszer is volt tűzvész a Legend 1984-es és a Casino Royale 2006-os forgatása során.

Az új Hófehérke és a hét törpe című élőszereplős film pedig amúgy sem a Disney legsikeresebb produkciója. Az élőszereplős Hófehérkét már korábban is sok kritika érte megkérdőjelezhető döntései miatt, például azért, mert ugyan a főszerepre egy latin színésznőt, Rachel Zeglert választották, a törpékkel kapcsolatos sztereotípiákon nem szándékozott változtatni a film. A Disney úgy fogalmazott, hogy „varázslényeket” fognak használni a szerepre, ez azonban egy eléggé ködös megfogalmazás.

Peter Dinklage, a Trónok harca egyik főszereplője a „WTF” podcastban foglalkozott ezzel a kérdéssel:

„Kicsit meglepődtem, amikor nagyon büszkék voltak arra, hogy egy latin színésznőt választottak Hófehérke szerepére. Még mindig a Hófehérke és a hét törpe történetét mesélik el. Lépj egy lépést hátra, és nézd meg, mit csinálsz ott. Számomra ennek semmi értelme… Egyik irányban progresszív vagy, de még mindig azt a ki—–t visszás történetet csinálod a hét törpéről, akik együtt élnek egy barlangban, mi a f–t csinálsz, ember? A semmiért beszélek évek óta az ügy érdekében? Azt hiszem, nem vagyok elég hangos.”

Forrás: Movie Web

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu