Leállt a Nintendo Wii és DSi Shop Channel, a konzolgyártó némán hallgat!

A Nintendo nem magyarázta még meg, hogy miért is vált elérhetetlenné a két legsikeresebb platformjának online bolti felületei.

 

A Nintendo Wii Shop Channel és a Nintendo DSi Shop Channel a két felület, amin keresztül a régebben megvásárolt játékainkat elérhetjük. Csakhogy aki a Wii Shopon próbálkozik ezzel, először egy üres oldalt lát, majd néhány perccel később jön a 209601-es hibaüzenet: nem lehet a szerverhez csatlakozni, próbálkozzunk később, keressük fel a Nintendo ügyfélszolgálati weboldalát.

Ha meg is tesszük ezt, akkor sem kapunk sok információt. A nagy N itt ugyanis azt írja, hogy a 209601-es hibaüzenet általában azt jelenti, hogy Wi-Fi-n keresztül nem tudunk jó kapcsolatot létesíteni a zavar miatt. Ez pedig ugye nem biztos, hogy megállja a helyét, hiszen ha eddig nem volt probléma, most hirtelen miért lenne? Amúgy a Nintendo Wii Shop Channel 2019-ben állította le annak lehetőségét, hogy ott vásárolhassunk, de utána is képesek voltunk a már megvett tartalmainkhoz hozzáférni.

Régebben már bejelentette a Nintendo, hogy egy meghatározatlan időpontban véget fog érni az ilyen hozzáférés is, de a cég nem közölt ezzel kapcsolatban konkrétumokat. A Nintendo DSi Shopon egy másik hibaüzenetet kapnak a felhasználók: ott a 290502-es error kód ugrik fel, ami a nagy N szerint ismét a wireless zavarra utaló hibaüzenet, ami ismét nem nagyon tűnik logikusnak. Mivel mind a két platformon hasonló hibaüzenetek bukkannak fel (a kód eltér, de tartalmilag megegyezik a kettő), talán csak egy kisebb hiba merült fel a Nintendo portáján, de mivel a japán cég nem nagyon nyilatkozott az ügyről, kicsit aggasztónak hat az egész.

Korábban írtuk már, hogy 2023 márciusában a Nintendo Wii U-n és a Nintendo 3DS-en leállítják az eShopot, így azon a két platformon sem lehet vásárolni játékokat (ám a letöltések, frissítések és az online játékmenet megmaradnak). Lehet, hogy a Nintendo direkt lőtte le a Wii/DSi duót?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu