Alterborn: új lengyel stúdió próbálkozik egy külső nézetes lövöldözéssel [VIDEO]

Az Iron Lungot a korábban a Ubisoftnál, a Techlandnél, a CI Gamesnél, a Bloober Teamnél és a QLOC-nál dolgozó fejlesztők alapították.

 

Az Alterborn Steam-oldala szerint ez egy külső nézetes túlélő akciójáték egy zord, törvénytelen világban, amit egy anediluviánus erő rontott meg. Az utolsó túlélők egyike vagyunk: egy Alterborn nem „futott össze” a halállal, de a változás azért ránk is hatott, ugyanis a lényünk részévé vált. Megpróbáljuk a ránk kiszabott átkot levenni magunkról, miközben az összetört földekre (Shattered Lands) tartunk a sztori szerint.

Egy egyedülálló, baljós világban játszódik az Alterborn, ahol egy veszélyes útra indulunk, hogy egy hatalmas, bizarr, másvilági állat- és növényvilággal teli pusztaságon átkeljünk. Ilyet eddig még nem láttunk, és tele lesz rejtéllyel, illetve sötét humorral. A szabálykönyvet is kivágta az ablakon, úgyhogy a legtöbbször még arra sem lehet hagyatkozni. A holisztikus játéktervezésnek köszönhetően több műfaj keverékéről van szó: a soulslike, a roguelite, a looter shooter elemek is felbukkannak, és sok arcade képesség is van, ami káoszt és szórakozást egyaránt garantálni fog.

A testreszabást az Iron Lung mélyrehatónak ígéri. A játékrendszereket értelemmel teli választások révén fedezhetjük fel. A játékstílusunkat sok megnyitható tárggyal (fegyverek, képességek, tulajdonságok) lehet finomhangolni. Dönthetünk arról is, hogy ki harcoljon velünk, és kire ragadjunk fegyvert. Egy összetett kapcsolati rendszer is lesz az Alterbornban tele lehetőségekkel, hogy legalább felületesen tudhassuk, hogy mi is történik ebben az őrült, instabil világban.

A környezet előttünk valós időben változik. Kézzel faragott pályák procedurálisan generált tartalmakkal, illetve a játékmenet mechanikái is folyamatosan változnak. A megpróbáltatásuk szintje is behangolható, ugyanis a nehézségi szint a játékmechanikákra építve rugalmas, nem pedig egy csúszkát kapunk, amit ide-oda tologathatunk. Mindenki értékelni fogja a személyre szabott kihívásokat, a legelszántabbak pedig különleges tartalmakra készülhetnek. A tetteink számítanak (hatnak a körülöttünk levő világra). Mindig eltérő élményt kapunk új küldetésekkel és eseményekkel, továbbá az ellenfeleink és a bossfightok is változni fognak. A viselkedési/támadási minták felismerése, megtanulása és az erre való behangolódásunk jutalmazni fog minket.

Az Alterborn 2023-ban jön PlayStation 5-re és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu