Viszonyítási alap lesz a Dungeons & Dragons 5. kiadásának a Baldur’s Gate 3

A GDC-n természetesen kinn volt a Larian Studios is, ami mostanában nagy fába vágta a fejszéjét az új Baldur’s Gate-tel.

 

A PCGamer interjút készített Swen Vinckével, a Larian vezérigazgatójával, aki eléggé magasra tette nyilatkozatában a lécet a Baldur’s Gate 3-nak. Azt szeretné elérni ugyanis, hogy a Dungeons & Dragons (asztali RPG, amin a franchise alapul) ötödik kiadásának videojátékos megvalósításában a stúdió játéka legyen a viszonyítási alap. Vincke szerint már most is nagyon jó helyzetben vannak, de még javulni fog a helyzet, ahogy fejlesztik a játékot.

Vincke szerint ez egy eléggé niche (réteg)játék, ahol sok narratíva van és sok rendszer, ami végül összeáll valamivé. Ha korlátozott szituációnk van, akkor mondhatni irányítás alatt leszünk, hogy az előre kijelölt úton végig menjünk, ami nem fog sok örömet okozni, és így össze is törik az egész. A probléma az alternatívában (és itt Vincke b_szdmegelt egyet!), hogy minden eshetőségre fel kell készülni, de a stúdió ráhangolódott erre, úgyhogy most ezzel foglalkoznak.

Sok könnyű kivágást megoldhattak volna, de akkor a Baldur’s Gate 3 nem az lenne mint aminek lennie kellene. Nem fogja a stúdió addig kiadni (azaz addig marad korai hozzáférésben), amíg késznek nem érzik. A karakteralkotásnál sok osztály és alosztály van, és csak ezek után lehet az utunkat elindítani. Szerinte remek lesz, hogy mi mindent tehetünk az utazásunk során.

Már több mint 400 alkalmazottjuk van több irodában (Ghent, Dublin, Szentpétervár, Quebec, Kuala Lumpur, Guildford, Barcelona), és Vincke szerint először úgy érezték, hogy minden megvan és kiszámították, hogy mekkora munkaerőre lesz szükség, de sosem számított arra, hogy ekkorára duzzad a csapat a Baldur’s Gate 3 során. (És ezzel nincs is egyedül.) Volt egy olyan pillanat, amikor elkezdték megérteni, hogy mi mindenre van szükségük a játék fejlesztéséhez, de aztán valóban realizálták az egészet. Két választásuk volt: vagy kisebbé teszik a játékot, vagy ők maguk erősítenek. Az utóbbit választották.

A Baldur’s Gate 2023 előtt nem fog megjelenni. PC-n és Google Stadián early access formában jelenleg is elérhető.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu