Welcome to Derry: Stephen King AZ című regényének előzménysorozata már készülőben

MOZI HÍREK – A két AZ film sikerére való tekintettel az HBO Max úgy döntött, hogy elkészíti Stephen King regényének előzménysorozatát Welcome to Derry címmel, amely állítólag a fiatalabb Pennywise bohócot mutatja majd be.

 

A Variety szerint az HBO Max egy előzmény sorozat elkészítését tervezi, amely az AZ filmek eseményei előtt játszódik. A Welcome to Derry az 1960-as évekbe repít majd minket, és Pennywise, a bohóc eredetét mutatja be. Andy Muschietti, a két Az film (2017 és 2019) rendezője, Barbara Muschietti és Jason Fuchs mellett a Welcome to Derry executive producere lesz. Fuchs és Muschietti együtt dolgoznak majd a történeten és a forgatókönyvön, és úgy tűnik, hogy az előzményfilm a Warner Bros. produkciója lesz.

A sorozat középpontjában Pennywise, a bohóc áll majd, mivel egy eredettörténetet tár majd elénk az. Ez felveti a kérdést, hogy Bill Skarsgård feltűnik-e a sorozatban vagy sem. Sem az HBO Max, sem a Warner Bros. nem nyilatkozott még erről, de a franchise rajongói úgymond számítanak rá, hogy visszatér a Stephen King univerzumba.

Stephen King 1986-ban írta az eredeti regényt, amelyből 1990-ben televíziós minisorozat készült (Tommy Lee Wallace rendezésében), amelyben Tim Curry alakította Pennywise-ot, a bohócot. A minisorozat hatalmas siker volt, így Andy Muschiettinek nem volt könnyű dolga, amikor 2017-ben elkezdett dolgozni az AZ filmadaptációján. Azonban mind az It: Chapter One és az It: Chapter Two óriási siker lett, ezért Muschietti nem meglepő, hogy a rendező egy új adaptáción dolgozik. Gary Dauberman, a forgatókönyvíró úgy véli, hogy a regényben még rengeteg olyan anyag van, amit egy új adaptációban fel lehetne dolgozni:

„Szerintem igenis lehetséges” – mondta Dauberman a Comic Book Movie-nak. „Minden érdekel a Stephen King univerzumban, de a történetből a két filmben egyenlőre csak ennyit tudtunk feldolgozni. Határozottan vannak olyan elemei a regénynek, amelyeket ki lehetne bővíteni, és önálló filmet lehetne belőle csinálni. Csak az a kérdés, hogy az emberek akarják-e látni, vagy sem, de szerintem az Az nagyon-nagyon-nagyon hosszú ideig volt jelen az életünkben, ez rengeteg vérontást és rengeteg történetet jelent, amit el lehetne mesélni, tehát szerintem semmi akadálya sincs a további feldolgozásoknak”.

Forrás: Movie Web

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu