Már Japánban is fellép a Sony a skalpolók ellen!

TECH HÍREK – A Sony a hazai pályán is igyekszik megakadályozni, hogy a tehetősebb emberek felhalmozzák a PlayStation 5 készleteit azok elől, akik valóban saját felhasználásra szeretnének egyet venni a korlátozottan elérhető konzolból…

 

A Yahoo japán weboldala arról írt, hogy a cég konkrétan arra kéri a kereskedőket, hogy a PlayStation 5-ök dobozának pecsétjét bontsa fel a vásárlók előtt, mert így a skalpolók nem tudják újként értékesíteni a konzolokat. Bár egy hónapja bukkant fel ez a távol-keleti ország hírei között a téma, csak mostanában ütötte fel a fejét a nyugaton a Reddit jóvoltából, így nem nagyon tudjuk, hogy a Sony mióta is cselekszik így a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition csomagolásával.

A Sony különleges „plombát” terjeszt a forgalmazóknak Japánban. Ezeket felteszik a konzolra az eladás előtt. Annyira agresszív matricáról van szó, hogy csak a kereskedőknek van módjuk ennek eltávolítására anélkül, hogy tönkre tennék a PlayStation 5 dobozát vele. Aki pedig a matrica levétele nélkül próbálja megoldani ezt, egyrészt finoman szólva is nehéz dolga lesz, másrészt pedig szépen összekaristolja a dobozt vele. Ezzel pedig meg lehet akadályozni a konzolok újként történő újraértékesítését (amit ugye a skalpolók jelentősen megemelt áron szoktak megejteni, mert ebből keresik degeszre magukat).

Az egészet maga a Sony tudja a leghatékonyabban megakadályozni. Elég lenne csak két szót mondanunk: PlayStation Direct. Ez ugyebár Nyugat-Európa több országában is működőképes rendszer, de ki tudja, hogy mikor jut el hazánkba a szolgáltatás, ami révén közvetlenül a Sony-tól tudunk konzolt vásárolni, így nincsen az, hogy a boltokban nem találunk belőle (ugyanis a cég kivágja „a köztes személyeket” a gyártó és a játékos között a direct-to-customer, azaz a közvetlenül a fogyasztónak modell miatt), hanem magától a cégtől tudunk készletről rendelni, igaz, itt is korlátozott számban (a skalpolók miatt).

Mindenesetre ügyes megoldás ez is a Sony-tól. Ilyet máshol is alkalmazhatna.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu