A Monkey Island (valóban) visszatér! Íme az első trailer és minden, amit eddig tudni lehet [VIDEO]

Az eredeti Monkey Island alkotója, aki hatalmas hírnevet szerzett magának a szakmában, végre visszatér.

 

 

Aki csak egy kicsit is érdeklődik a kalandjátékok iránt, hallott már a The Secret of Monkey Islandről. A Ron Gilbert és a Lucasfilm Games – egy frászt, LucasArts! – által még 1990-ben kitalált alkotás négy folytatást kapott, amelyek nem okoztak csalódást a közösségnek. Úgy tűnik azonban, hogy az eredeti rendezőnek még vannak ötletei, ezért ma hivatalosan is bejelentették a Return to Monkey Islandet.

A Ron Gilbert’s Terrible Toybox, a Lucasfilm Games és a Devolver Digital együttműködésében készülő kalózkaland még 2022-ben megjelenik!

A pletyka már pár napja felröppent – mi is beszámoltunk róla, de most végre kaptunk egy előzetest is, amit a cikkünk alján tekinthettek meg. Habár a történetről nem árul el túl sokat, de nem felejti el bemutatni azokat a klasszikus fantasy aspektusokat, amelyek az első játékot 30 évvel ezelőtt igazi csodává tették az iparágban.

Emellett az is egyértelmű, hogy továbbra is nagy adag humorral találkozhatunk majd, hiszen ez a trailer egy kis gúnyt is elejt Ron Gilbertről. A trailerben röviden felbukkanó koponya – aki, mint tudjuk, nem más mint „Murray, a démoni koponya!” – elkezdi, hogy „Ron Gilbert azt mondta, hogy soha többé nem csinál Monkey Islandet, hacsak…”, mielőtt egy másik karakter ütése elvágja a szavakat.

Figyelni fogjuk a további információkat az új Monkey Islandről, mert biztosak vagyunk benne, hogy ez a címet sokan hatalmas lelkesedéssel várják. Elvégre a védjegyszerű humor és az igazán bonyolult rejtvények nagyon emlékezetessé tették a Monkey Island-játékokat. Ami pedig a rejtvényeket illeti, maga Ron Gilbert is adott nekünk egyet…

 

Ron Gilbert figyelmeztetett, hogyan jelenti majd be, ha visszatér

 

Talán nem túl meglepő, hogy Ron Gilbert múlt pénteki bejelentése áprilisi tréfának tűnt – sokan mostanáig nem is hitték el, hogy megerősíthetik a videójáték fejlesztését. A történet azonban sokkal többről szól: egy kilenc évvel ezelőtti ígéretét váltotta most be a veterán fejlesztő.

Gilbert mester ugyanis már korábban figyelmeztette a rajongóit (lásd legalul), hogy amennyiben egy új részt fejlesztenek a sorozatban, azt egy nagyon konkrét napon fogja bejelenteni, ez pedig nem más, mint az április elseje. Gilbert hű volt ígéretéhez, és pénteken megerősítette, bár csak tegnap árulta el a címet és osztotta meg a megjelenési ablakot a Return to Monkey Islandhez.

Egyelőre a projektről sajnos tényleg nem tudunk túl sokat, azt leszámítva, hogy a zseniális Thimbleweed Park szerzői, a Terrible Toybox projektje lesz; a Devolver Digital, a LucasFilm, illetve olyan nagyszerű játékok, mint például a Maniac Mansion alkotóinak együttműködésével. Továbbá ha minden igaz, a sorozat zeneszerzői, Michael Land, Peter McConnel és Clint Bajakian visszatérnek, hogy megkomponálják a játék zenéjét.

Dominic Armato, aki a sorozat főhősének, Guybrush Threepwoodnak a hangját adta az eddigi Monkey Island-játékokban, szintén visszatér, hogy újra eljátssza az ikonikus karaktert.

Emellett állítólag a Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge közvetlen folytatásaként képzelik el, ami nagy kár, mert vétek lenne kidobni az ablakon az azt követő részeket, hiába nem vett részt a készítésükben Gilbert…

Forrás: returntomonkeyisland.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu