A Monkey Island visszatér: tréfa vagy komoly?

Ron Gilbert, az eredeti Monkey Island-játékok alkotója azt mondta, hogy a franchise egy új játékán dolgozik. De lehet, hogy csak viccelt?

 

Egy április elsejei poszt normális esetben csak tréfa. Ron Gilbert új posztja is viccnek tűnhet elsőre, de róla tudni lehet, hogy soha nem tartotta az április elsejei tréfa szokását. Még 2021-ben kifejtette, hogy a Grumpy Gamer blogja „17 éve folyamatosan április elsejétől mentes volt és lesz is”. Így a mostani bejelentése, miszerint a következő projektje, amin dolgozik, egy új Monkey Island-játék, minimum zavarba ejtő.

Gilbert a kalandjátékok élő legendája a rajongói számára. Olyan ikonikus nevek kötődnek hozzá, mint a Maniac Mansion, az első két Monkey Island játék, vagy a The Cave és a Thimbleweed Park. Miután a blogján nemrég közzétett bejegyzésében közölte az olvasókkal, hogy egy új Monkey Island-játékon dolgozik, a rajongók azt találgatják, hogy ez Gilbert szokása ellenére csak tréfa, vagy valóban várhatjuk a folytatást.

A Grumpy Gamer blogjának bejegyzése határozottan állítja, hogy nem hajlandó április elsejét ünnepelni:

„A Grumpy Gamer blog 18 éve április bolondja mentes, mert ez egy hülye hagyomány. Szóval, hogy egy kicsit feldobjam a dolgokat, megragadom az alkalmat, és bejelentem, hogy úgy döntöttem, készítek egy újabb Monkey Islandet”.

A bejegyzés egyértelműnek tűnik, de mégse lehetünk biztosak abban, hogy Ron Gilbert valóban dolgozik-e egy új Monkey Islanden. A stúdió álláshirdetései alapján látszik, hogy a cég egy újabb point and click kalandjátékon dolgozik, így nincs nyilvánvaló bizonyíték, amely alapján állíthatnánk, hogy az az ismeretlen projekt, amin Ron Glibert dolgozik, nem lehet a Monkey Island újabb része.

Adalék a történethez, hogy Gilbert nemrég több mint 7000 Arr!thenticity tanúsítványt írt alá a Disney-vel partnerségben készült Monkey Island Anthology Limited Run Games kiadásához.

Az előzőhöz kapcsolódva érdekes kérdés a játék licensze is. A Monkey Island-játékokat a LucasArts adta ki, amely a Disney tulajdonába került, amikor 2012-ben felvásárolta a Lucasfilm-et. 2016-ban Gilbert visszakérte a jogokat, Akkor azt nyilatkozta, hogy ez azért fontos neki, hogy

„megcsináljam azt a játékot, amit én akarok”.

Elképzelhető, hogy született valami egyezség a Disney és Gilbert között azóta, és a rajongók várhatnak egy új részre?

forrás: Game Rant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu