Kivonul Oroszországból és Fehéroroszországból a Wargaming!

Az eddig fehérorosz központú cég áthelyezte a főhadiszállását Ciprusra.

 

A World of Tanks, a World of Warplanes, illetve a World of Warships kapcsán is ismerhető Wargaming bejelentette, hogy bezárja a minszki irodáját, továbbá az ottani, illetve az orosz infrastruktúra működtetését is átadja egy orosz cégnek, a Lesta Studionak. Ők korábban a Wargaming szentpétervári cégeként funkcionáltak, és már papíron nincs közük a Wargaminghez, szóval ez egyfajta szellemi folytatásként is tekinthető a két szláv országban.

A Wargaming a kivonulás és a „hagyaték” átadása során nem profitál, sőt, a döntés kapcsán jelentős veszteségekre készül fel, úgyhogy anyagilag ez nem lesz kedvező a cégnek (legalábbis rövid távon biztosan húzós lesz ez az időszak). A távozásuk nem jelenti azt, hogy a két országban az általuk rendelkezésre álló játékok teljesen elérhetetlenné válnának, ugyanis a Lesta Studio feladata az lesz, hogy minden folytatódjon rendeltetésszerűen Oroszországban és Fehéroroszországban egyaránt.

A LinkedInen olvashatunk egy közleményt, ahol a Wargaming azt írja, hogy megfelelő sebességgel le fogja zárni a működtetés áthárítását a Lesta Studiora, miközben minden törvényt igyekeznek betartani, biztosítva az alkalmazottak biztonságát és támogatását. A döntés nagy hatása ellenére a cég bízik az üzleti jövőjében, és továbbra is elkötelezett amellett, hogy a játékosoknak minőségi játékokat bocsássanak rendelkezésre.

Márciusban már hallottuk, ahogy Wargaming kirúgta Sergey Burkatovskiy-t, a World of Tanks kreatív rendezőjét, miután nyilvánosan is támogatta Oroszországot az Ukrajna ellen indított háborújában. Erről a témáról mi is írtunk. Szóval a Wargaming most igyekszik a hazai pályáról kivonulni, hogy inkább nyugati, békésebb környezetben dolgozhasson tovább a multiplayer központú akciójátékain, amik konzolra és PC-re egyaránt elérhetőek.

Vajon a World of Tanksből mikor fogjuk hallani, hogy egy PlayStation 5-ös és Xbox Serieses portot is készít a stúdió? Nem lenne meglepő, mivel ez az IP a Wargaming talán legismertebbike. A „tankjátékból” már Nintendo Switch átirat is van: a hybrid platformra 2020. augusztus 26-án jelent meg.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu