Sam Raimi horrorosra veszi a Doctor Strange: Multiverse of Madness-t

MOZI HÍREK – Sam Raimi, akit többek között a kultikus Gonosz halott horrorfilm kapcsán ismerhetünk, a Doctor Strange következő részével érdekes együttműködésbe kezdett a Marvellel.

 

Raimi a Fandangónak adott interjújában meglepő nyilatkozatot tett: Doctor Strange folytatásáról azt mondta, hogy ez a film lesz az első olyan a Marvel-univerzumban, amelyben „van egy horrorelem”.

Az az ötlet, hogy a Doctor Strange az őrület multiverzumában egy horrorisztikus hangulatú Marvel-film legyen, Kevin Feige-től, a Marvel Studios elnökétől származik. És ki más lehetne erre alkalmasabb, mint Sam Raimi?

„Azt hiszem, [Kevin] az én szemszögemből úgy értette, hogy ennek a filmnek van egy kis horror íze. Azt hiszem, amikor az eredeti rendező, Scott Derrickson és Kevin az Őrület multiverzumában reklámozták a Doctor Strange eljövetelét, azt mondták, hogy ez lesz az első olyan Marvel-szuperhősfilm, amiben van egy horrorisztikus elem. Remélem, nem idézem őket félre. De még azután is, hogy Scott kreatív nézeteltérések miatt elhagyta a filmet, még mindig ez volt a megbízás – hogy az első olyan Marvel-filmet készítsék el, amiben van horrorelem. Szóval, hű maradtam az eredeti kijelentéseikhez.”

A folytatásban bővebben kifejtette Feige megjegyzéseit, és ízelítőt adott abból, amit a készülő film tartogat:

„Azt hiszem, erre gondolt Kevin, mert néhol kísérteties, máshol pedig ijesztő. Nem tudni, hogy mit fogsz találni a multiverzumban. Ebben az ismeretlenben van a feszültség és a sötétség. Egy eszköz a közönség félelmének felcsigázására. Ráadásul a Doctor Strange a képregényekben mindig is olyan univerzumokkal és dimenziókkal foglalkozott, amelyek eléggé kísértetiesek voltak, így megpróbáltunk ebből valamennyit átvinni ebbe a filmbe is.”

Ezt a hátborzongató jelleget már a Doctor Strange in the Multiverse of Madness marketingje is előrevetítette, a legújabb felvételek pedig újabb betekintést engednek abba, hogy mi vár ránk: zombik, szörnyek és a gonosz, háromszemű Doctor Strange. Az ő tevékenységük következménye lehet, hogy tönkreteszik a valóság szövetét.

A Doctor Strange in the Multiverse of Madness a várakozások szerint akár 200 millió dolláros nyitóhétvégét is hozhat. A Pókember: Nincs visszaút című film sikere után várható volt, hogy a Marvel Studios egy újabb nagy dobással áll majd elő. Lehetz, hogy a folytatás több, mint kétszer akkora bevétellel fog nyitni, mint az első Doctor Strange-film.

Amikor a Pókember: Nincs hazaút című filmre vonatkozó előrejelzések megjelentek, a legtöbb becslés 150 millió dollár körüli bevételt várt az első hétvégére. Kiderült, hogy a filmet nagyon erősen alábecsülték. Bár a Doctor Strange 2 magasabb előrejelzéssel indul, mint Tom Holland harmadik Pókember-filmje, lehet, hogy most is alábecsülték a legújabb Marvel-film vonzóerejét. A bemutató kapcsán pletykák és találgatások árasztották el az internetet, a rajongók próbálják kitalálni, hogy mit is várhatnak az MCU új részétől.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában a Disney+ sorozatában, a Lokiban bemutatott és a Pókember: Nincs hazaút című filmben kiterjesztett multiverzum gondolatát viszi tovább. Eddig annyit lehetett tudni, hogy Strange, Wong, Christine Palmer és Wanda Maximoff több változata is feltűnik majd, de a pletykák még többre számítanak: az X-Men X professzora (Patrick Stewart), a felsőbbrendű Vasember (Tom Cruise), Mr. Fantastic, Deadpool és még sokan mások is szóba kerültek az MCU negyedig fázisa kapcsán.

A Multiverse of Madness trailereiben Wanda egyszerre tűnt fel Strange és Wong szövetségeseként és ellenségeként, és megbízhatónak tűnő információk szerint a filmben lezajló eseményeknek az egész MCU-ban lesznek következményei, így valószínűsíthető, hogy a következő Doctor Strange nem fog happy enddel zárulni.

Forrás: Movie Web

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu