A kaliforniai kormányzó is beleavatkozott az Activision Blizzard egyik perébe?!

Ha ez igaz, akkor Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója politikailag is árkot áshatott maga körül…

 

Kezdjük ott, két ügyvéd is kilépett az ügyből (ez amúgy a DFEH, azaz a Kaliforniai Méltányos Foglalkoztatási és Lakhatási Minisztérium által indított per tavaly júliusból), miután megtudták, hogy Newsom közbelépett, hogy támogassa a kiadót. A Bloomberg arról ír, hogy az állami cég vezető jogtanácsosát, Janette Wippert kirúgta a kormányzó, mire az asszisztense, Melanie Proctor tüntetőleg felmondott. A két ügyvéd április folyamán lépett hátra az ügytől, de hivatalos indoklást egyikük sem adott.

Proctor a stábtagoknak kiküldött emailben azt írta, hogy Newsom és az ő hivatala elkezdett bezavarni az eljárásba: „A Kormányzói Hivatal ismételten előzetes értesítést kért a peres eljárás stratégiájáról és a peres eljárás következő lépéseiről. Ahogy az állami bíróságon egyre több győzelmet arattunk, ez a beavatkozás egyre fokozódott, követve az Activision ügyvédjének érdekeit,” írta. Szerinte Wipper megpróbálta a DFEH függetlenségét megvédeni, de hirtelen kirúgták, és ő ezért lépett ki. „Az igazságszolgáltatást egyenlően kell gyakorolni, nem szabad előnyben részesíteni a politikai befolyással rendelkezőket,” tette hozzá Proctor.

Wipper szóvivője szerint „a jogorvoslat minden lehetőségét átgondolja, beleértve a kaliforniai Whistleblower Protection Act szerinti követelést is”, azaz az ottani bejelentőket védő törvényre hivatkozva saját pert indíthat az állam, vagy akár maga Newsom ellen (azaz a Microsoft által felvásárolni kívánt kiadóóriás elég komoly jogi vitának adott okot, ha ez bekövetkezik…). Még nem tudjuk, hogy a DFEH perére ezek a történések hatással lesznek-e az Activision Blizzard ellen, hiszen annak tárgyalása 2023 februárjában fog kezdődni. Addigra meg lehet, hogy a Microsoft zöld utat kap a felvásárlásra, bár a FTC, a szövetségi kereskedelmi bizottság még megakadályozhatja ezt.

Ez már kezd nagyon szomorúvá válni, de egy kérdésünk azért lenne így a végén. Mégis mi a csudát akar Newsom? Mi köze van a játékiparhoz? Neki nem inkább magával Kalifornia vezetésével kellene foglalkoznia…?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu