Top Gun: Maverick: íme egy kis ízelítő vadászrepülőgépes kiképzésből! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Úgy tűnik, Tom Cruise és a többi szereplő komoly felkészülésen ment keresztül a Top Gun: Maverick forgatása során.

 

 

Egy új „featurette” érkezett a közelgő folytatáshoz, a Top Gun: Maverick-hez, amely azt a puszta odaadást mutatja be, melyet a szereplők tanúsítottak, amikor ennyi év után ismét életre keltették a légi összecsapások látványos kavalkádját. A felvételek, amelyeken többek között Tom Cruise, Jerry Bruckheimer producer, Joseph Kosinski rendező és mások is részt vesznek, betekintést nyújtanak abba, pontosan hogyan is készült a Top Gun: Maverick.

„Nem álltam készen a folytatásra, amíg nem volt egy különleges, folytatáshoz méltó történetünk” – mondja a klipben a visszatérő színész, Tom Cruise.

„Valamint, amíg a technológia fejlődése lehetővé nem tette, hogy még mélyebbre merüljünk a vadászpilóták élményeiben.” Cruise-tól nem idegen, hogy a szórakoztatás nevében halált megvető mutatványokat hajtson végre, de a featurette alapján a vágya, hogy veszélynek tegye ki magát, egyértelműen átragadt minden résztvevőre, hiszen mindannyian a lehető legközelebb kerülnek egy igazi vadászpilótához.

A Top Gun: Maverick az első Top Gun megjelenése óta eltelt több mint harminc év után veszi fel a fonalat. Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) ugyanilyen régóta áll szolgálatban a haditengerészet egyik legjobb pilótájaként, és úgy érzi, ott van, ahová való, bátor tesztpilótaként feszegeti a határokat, és kerüli a ranglétrán való előrelépést, ami szobafogságra kényszerítené. Amikor azon kapja magát, hogy a Top Gun végzősökből álló különítményt képez ki egy olyan speciális küldetésre, amilyet élő pilóta még nem látott, Maverick találkozik Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller), akinek hívójele: „Rooster” – Maverick néhai barátjának és radar elfogó tisztjének, Nick Bradshaw hadnagynak, azaz „Goose”-nak a fiával…

A bizonytalan jövővel és a múltjának szellemeivel szembesülve Maverick saját legmélyebb félelmeivel is kénytelen farkasszemet nézni.

 

Több felvétel készült a Top Gun: Maverickhez, mint A Gyűrűk Ura-trilógiához összesen

 

Joseph Kosinski rendező nemrég részletezte, hogy milyen nehéz ilyen légi költeményeket vadászgépekkel leforgatni, elárulva, hogy a Top Gun: Maverick több felvételt „fogyasztott el”, mint A Gyűrűk Ura-trilógia!

„Egy 12-14 órás napból talán 30 másodpercnyi jó felvétel születik” – magyarázta a rendező. „De az igazán megérdemelt eredmény. Egyszerűen nagyon sok időbe telt, mire az egészet megszereztük. Hónapokig tartó légi felvételek. Annyi felvételt forgattunk, mint A Gyűrűk Ura három filmje együttvéve. Azt hiszem, 800 órányi felvétel volt.”

Joseph Kosinski rendezésében, Ehren Kruger, Eric Warren Singer és Christopher McQuarrie írásával, Peter Craig és Justin Marks története alapján készült a Top Gun: Maverick. Főszereplői Tom Cruise és Val Kilmer, akik a 80-as évekbeli eredeti filmben játszott szerepükben láthatjuk újra. A folytatásban bemutatkozik még Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman és Ed Harris is.

A Top Gun: Maverick világpremierje a CinemaConon lesz 2022. április 28-án, majd 2022. május 26-án kerül a magyar mozikba.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu