Minden merénylet elengedhetetlen kelléke a… The Sims 3?!

Oroszország bizarr módon a The Sims 3-at is a „megrendezett” merénylet bizonyítékai közé sorolja…

 

 

Ki hitte volna, hogy a The Sims 3 több mint egy évtizeddel a megjelenése után hirtelen ennyire jelentős veszélyforrásnak minősül majd? Hiszen mi más lehetne a magyarázata annak, hogy az orosz titkosszolgálat egy Kreml-barát újságíró meggyilkolására irányuló ukrán neonáci összeesküvés részeként bukkant a legendás játék néhány példányára?

Megfigyelők úgy vélik, hogy a bizonyítékokat elhelyező ügynökök valahogy összekevertek három mobiltelefon SIM-kártyát a „The Sims 3” videójátékkal.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn azt mondta: „Ma reggel a Szövetségi Biztonsági Szolgálat [FSZB] megállította egy terrorista csoport tevékenységét, amely egy híres orosz televíziós újságíró megtámadását és megölését tervezte.”

Az oroszországi Nyomozó Bizottság azt állította, hogy az FSZB-vel – a KGB fő utódszervezetével – közös razzia során hat embert tartóztattak le, akiket azzal gyanúsítottak, hogy merényletet terveztek a Kreml-barát Vlagyimir Szolovjov televíziós műsorvezető ellen.

Az FSZB olyan képeket tett közzé a rajtaütésről, amelyeken mindenféle (neo)náci könyvek, emléktárgyak láthatók, köztük egy Adolf Hitlerről készült fotó és egy SS „Totenkopf” jelvény. A képeken drogok, hamis ukrán útlevelek és bizarr módon a „The Sims 3” videójáték három példánya is szerepelt.

 

 

(Az ominózus The Sims 3-dobozok. Forrás: FSZB)

 

 

Online megfigyelők kommentálták ezt a furcsa részletet, és azt feltételezik, hogy egy ügynöknek utasításba adtál: helyezzen el három mobiltelefonos SIM-kártyát, ám az illető kicsit összezavarodhatott.

„Őszintén hiszem, hogy ez egy FSZB-tiszt, akinek azt mondták, hogy szerezzen 3 SIM-et” – mondta Eliot Higgins, a Bellingcat alapítója.

Francis Scarr, a BBC megfigyelőszolgálatának újságírója így viccelődött: „Ki gondolta volna, hogy ennyire odavannak a The Sims 3-ért?”

Eliot Higgins, a Bellingcat nyílt forráskódú oknyomozó ügynökség alapítója azt mondta: „Őszintén hiszem, hogy egy FSZB-tisztnek mondták, hogy szerezzen 3 SIM-kártyát.” A lefoglalt tárgyakról felkerült egy frissebb videó is az FSZB YouTube-csatornájára, ahol, hogy-hogy nem, már kitakarták a The Sims 3-dobozokat…

Az orosz állami televízió hétfői műsorában Szolovjov azt állította, hogy ez Volodimir Zelenszkij ukrán elnök személyes bosszúja, mert egyszer, még színész-komikus korában megpróbált meghallgatásra jelentkezni a Rosszija 1 tévécsatorna egyik műsorába, de „nem volt elég tehetséges.”

Az ukrajnai invázió indoklására használt orosz propaganda masszívan túlhangsúlyozta a neonácik jelenlétét az országban, Putyin kezdetben azt állította, agressziós háborújának fő oka, hogy „nácitalanítani” akarja Ukrajnát.

 

Az „olvashatatlan aláírás” esete

 

A közzétett fotókat elemezve Szergej Szumlennij politológus egy másik, megdöbbentő amatörizmusról árulkodó jelet is felfedezett. Az egyik képen ugyanis látható egy felirat – talán egy könyv dedikációja – , amelyen ugyanakkor az aláírás helyén nem egy tényleges aláírás, hanem a „nem egyértelmű aláírás” (vagyis olvashatatlan aláírás, hogy ne lehessen beazonosítani a személyt) orosz kifejezés található.

„Igen, az FSZB utasítást kapott, hogy „nem egyértelmű aláírással” írja alá – és meg is tette!” – írta Szumlennij a tweetjében.

Forrás: Business Insider, Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu