This War of Mine: Final Cut: nemsokára az új konzolokon is

Az 11 Bit Studios játékát a Game Passon keresztül is el lehet érni (konzolon és PC-n egyaránt), így az előfizetőknek ezúttal is jó dolga lesz.

 

A This War of Mine: Final Cut először PC-n jelent meg 2019. november 14-én Steamen, GOG-on és a Humble Store-on, de most a PlayStation 5, Xbox Series páros mellett a PC-sek a Microsoft Store-on keresztül is megtalálhatják „a 11 bitesek” alkotását. A This War of Mine: Stories, ami három, narratívaközpontú DLC epizód, szintén elérhető lesz külön, vagy a pakkot teljes egészében is meg lehet találni This War of Mine: Complete Edition néven.

Przemek Marszal, az 11 Bit Studios vezérigazgatója a sajtóközleményben azt írta, hogy a játékon belüli üzenet és témák brutálisan élénkek és relevánssá váltak az utóbbi hónapokban. Úgy hiszi a stúdió, hogy oktatni kell az embereket a háború valósságáról, mert ennek borzalmas valósága napi szinten okoz küszködést a hozzájuk közel álló emberekhez. Büszke arra, hogy a This War of Mine-on keresztül összehozott közösségi finanszírozással spontán segítséget tudtak Ukrajnának segíteni, és reméli, hogy a háborúellenes üzenetet tovább terjeszthetik a This War of Mine: Final Cuttal.

A Final Cut alcímű játék a remasterelt verziót jelenti. Benne egy csoport civilnek kell segíteni túlélni egy épp ostromolt városban: kevés az élelmiszer, a gyógyszer, és tartani kell a mesterlövészektől és a rablóktól. Napközben a rejtekhelyünket kell épen tartani (kraftolás, kereskedelem, a túlélőkkel való törődés), de éjjel egyiküknek ki kell menni, hogy a túléléshez kellő tárgyakat megtalálja. Élet-halál döntéseket kell meghozni, meg kell védeni mindenkit, vagy néhányukat fel kell áldozni a hosszabb távú túlélés érdekében.

A háború során nincsenek jó vagy rossz döntések, csak a túlélés, és mihamarabb rájövünk erre, annál jobb. A játékot valós események inspirálták, kraftolhatunk fegyvereket, alkoholt, ágyakat vagy kályhákat, az élmény gyakran nem megbocsátó és érzelmileg nehéz; a világ és a karakterek minden új játék esetén randomizált, a látványvilág „szenes”, és minden ingyenes frissítés is a Final Cut része lett.

A This War of Mine: Final Cut május 10-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-n a Microsoft Store-ra, illetve a Game Passra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu