Már le is tölthető a Duke Nukem Forever 2001-es, félkész változata!

Talán mégis igaz a játék marketingjében használt mondat (always bet on Duke, azaz mindig fogadjunk Duke-ra)…

 

Már írtunk arról, hogy a 3D Realms második Duke Nukem Forever koncepciója (azaz az Unreal Engine-es változat, miután a Quake II-es engine-t dobta a stúdió) kiszivárgott az internetre, és akkor még az volt emlegetve, hogy júniusban a közönség is lecsaphat a szőke macsó befejezetlen, 2001-es E3-as verziójú játékára. Nos, tévedtünk, és jó, hogy nem volt igazunk: már most is felkereshetjük az Internet Archive-ot, ahonnan letölthetjük az értelemszerűen félkész DNF-et…

A modderek is fenhetik a szikét: a pakkban ugyanis az Unreal Editor is megtalálható, amivel a pályákat hozta létre a 3D Realms, és a forráskód is a csomag része (mondjuk a teljes 4chan téma archiválása már picit overkill, továbbá irreleváns, de mindegy…), így aki ismeri a régebbi Epic Games-technológiát, akár be is fejezheti azt, amit a stúdió két évtizede nem tudott! (És ha az Embracer Group dörzsölt, lecsap a pakkra, és HIVATALOSAN is elkészíti a Duke Nukem Forever régebbi verzióját. Elvégre alattuk van a 3D Realms és a Gearbox is!)

Figyelem! A játékot nem lehet csak úgy, könnyedén elindítani. A Redditen érdemes átolvasni, hogy milyen trükköket kell bevetni például a megfelelő felbontáson történő rendereléshez. A D3D8 (=DirectX 8) wrapper eltávolítása is meg van ott említve, de más tippeket is fellelhetünk. Ettől függetlenül nem több mint egy vertical slice, így mondhatni a projekt csontvázáról van szó, viszont vannak benne érdekességet. Például interaktív érintőképernyők, parazitától szenvedő civilek, BioShock-féle „Pipe Dream” hackelés, és egy civilt egy feszült jelenetben kell a sötétben átvezetni. Szóval vannak itt jó ötletek.

Persze ennek az egésznek a régi sebek felszakítása is következmény lett, ugyanis George Broussard és Scott Miller, az Apogee két társalapítója a Twitteren egymásnak esett, kifejtve, hogy mi is sült el balul a fejlesztés során. Őket ki kellene békíteni.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu