Készülhet a Borderlands 4?! Állítólag kilenc tripla-A játékon dolgozik a Gearbox

Egyiket sem nevezték meg, de a Gearbox kilenc közelgő AAA-játéka között biztosan van egy új fővonalas Borderlands.

 

 

Mostanában a Gearbox a saját fejlesztésű játékokról nagyon keveset hallani. Még az egyetlen játékról, amiről tudjuk, hogy dolgozik rajta, a Tales From The Borderlands folytatásáról is csak egy megjelenési ablak és egy promóciós kép minden, amit eddig kaptunk.

Azonban a Gearbox hihetetlenül elfoglalt, legalább kilenc AAA játékon dolgoznak, a tulajdonos Embracer Group szerint.

Nyilván egyiket sem nevezi meg, csak annyit mond, hogy „jelenleg kilenc AAA játék van fejlesztés alatt”. Az Embracer azt sem pontosítja, hogy ebbe beletartoznak-e a cég leányvállalatainál fejlesztés alatt álló játékok is, vagy szigorúan magának a Gearbox Software-nek a munkálatai zajlanak.

A 2022-re és 2023-ra tervezett kiadott címek közül kevesen neveznék AAA-nak bármelyiket is, de lehetséges, hogy az Embracer és a Gearbox a Homeworld 3, a Have A Nice Death, az Eyes In The Dark: The Curious Case of One Victoria Bloom, a Hyper Light Breaker és a Relic Hunters Legend esetében is megnyújtja a definíciót.

A Tales From The Borderlandset sem számolnánk bele (az legfeljebb AA½), de a kilencből egy kétségtelenül kapcsolódik a Borderlandshez, hiszen az a vállalat első számú franchise-a.

Tavaly a Gearbox vezérigazgatója, Randy Pitchford kifejezetten úgy jellemezte a következő Borderlandset, vélhetően a Borderlands 4-et, hogy „a nagy dobás”, bár az még mindig nem világos, hogy pontosan mit értett ez alatt.

Az idei spin-off játékra, a Tiny Tina’s Wonderlandsre biztosan nem utalhatott, tekintve, hogy az végső soron csak egy átrajzolt és lerövidített Borderlands 3.

Egy új Brothers In Arms játék is készül, de Pitchford nem volt hajlandó beszélni róla, amíg el nem készül. Kevesen tekintenék AAA franchise-nak, hiszen az utolsó rész 2014-ben jelent meg, de a Gearbox talán igen.

Ott van még a Duke Nukem, de az a franchise már több mint 10 éve szünetel. Ráadásul a DualShockersnek adott, mára már törölt 2017-es interjúban a cég nulla érdeklődést mutatott egy új Duke Nukem-játék iránt.

Akárhogy is van, az Embracer elégedettnek tűnik a Gearbox fordulatszámával. Eredménybeszámolója szerint a Tiny Tina’s Wonderlands eladásai „meghaladták a menedzsment várakozásait”, és „a 2K´s történetének egyik legerősebb új IP bevezetése volt”.

Emlékeztetőül: a Borderlands furcsa helyzetben van. Bár az Embracer tavaly megvásárolta a fejlesztő céget, a 2K továbbra is a Borderlands franchise kiadója marad, így a játékokból származó bevételeket a 2K és az Embracer között kell megosztani.

Forrás: Vandal.espanol

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu