A Diablo Immortal igazgatója kommentálja a mikrotranzakciós „félretájékoztatást

A játékot egyes játékosok kritizálták, akik szerint a Diablo Immortal echte „pay to win.”

 

A Diablo Immortal mikrotranzakciókkal kapcsolatos megközelítésével kapcsolatos kritikák közepette a játék igazgatója azt sugallta, hogy a játék körüli negatívumok egy része „félinformáción alapul”.

Hónapokkal a Blizzard játékának megjelenése előtt Wyatt Cheng igazgató azt mondta: „A Diablo Immortalban nincs mód a felszerelés megszerzésére vagy rangsorolására pénzzel”.

És bár tényszerűen igaz lehet, hogy magát a „felszerelést” nem lehet valódi pénzzel megvásárolni, a játék múlt heti megjelenését követően néhány játékos álságosnak bélyegezte Cheng megjegyzéseit.

A Diablo Immortal ugyanis lehetővé teszi a játékosok számára, hogy valódi pénzzel szerezzenek erős Legendary Gems-t, a három fejlődési pillér egyikét a normál felszerelés és az XP-szint mellett, amelyekkel a karaktert fejleszthetik a játék utáni játékban.

Azt állítják, hogy a legmagasabb szintű Legendary Gemeket jelenleg nem tudják megszerezni azok a játékosok, akik nem fizetnek érte valódi pénzzel, és becslések szerint egy posztjátékos karakter teljes feljavítása akár 110 000 dollárba is kerülhet.

 

És a játékosok még csak nem is vásárolhatnak Legendary Gems-t egyenesen. Ehelyett a Legendary Crest-ekből, a játék loot boxaiból pottyannak le.

A hétvégén Chenget megkérdezték a Twitteren, hogy mi változott a megjelenés előtti megjegyzései óta, miszerint a játékosok nem tudnak felszerelést vásárolni. „Vagy a drágakövek nem számítanak felszerelésnek?”

Egy másik felhasználó azt kérdezte Chengtől, hogy miért vette a fáradtságot, hogy válaszoljon a játék mikrotranzakcióit ért kritikákra.

Azt írták: „King nem indokolja, hogy a Candy Crushban 100 dollárt kérjenek egy csomag életért, miért érzi úgy a Blizzard, hogy bocsánatot kell kérnie egy olyan játékért, amelynek elkészítése több mint 50 millió dollárba és 6 évbe került?”.

Mire Cheng így válaszolt: „A Blizzard Blizzard nem akarja, hogy az egészet eladják: ” köszönöm, hogy megkérdezted.

„Nem szeretem, ha az információ félrevezető. Különbség van aközött, hogy a játékosok az érdemei alapján kedvelnek vagy nem kedvelnek egy játékot (amit el tudok fogadni, nem minden játék való mindenkinek) vs. aközött, hogy egy játékot a körülötte lévő félinformációk alapján kedvelnek vagy nem kedvelnek.”

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu