Rossz hír a Homeworld-rajongóknak: durván késik a Homeworld 3!

A fejlesztő Blackbird Interactive bejelentette a Homeworld 3 stratégiai játék tervezett megjelenésének elhalasztását, hangsúlyozva, hogy „a fejlesztők egészsége a legfontosabb”.

 

A sorozat előző játéka óta eltelt közel húsz év után a Homeworld 3 már majdnem itt van. A rajongóknak azonban még egy kicsit várniuk kell az új részre, a fejlesztők ugyanis bejelentették, hogy késik a játék megjelenése.

A Homeworld 3 a Blackbird Interactive által fejlesztett és a Gearbox által kiadott klasszikus Homeworld űrstratégiai játéksorozat legújabb darabja. A Blackbird Interactive korábban már fejlesztette az eredeti sorozat előzményét, a Homeword: Deserts of Kharakot.

A Blackbird Interactive egy rövid bejegyzésben elismeri, hogy a Homeworld 3-t a lehető legjobbá kell tenni, és a késés okaként a cég egészséges és fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét említi. Az új megjelenést 2023 első felére tűzték ki, így ez nem jelent nagy változást, hiszen az eredeti Homeworld 3 játékmenetének leleplezése 2022 negyedik negyedévére tette a megjelenési ablakot. A plusz idő azonban lehetővé teszi a játék további csiszolását, remélhetőleg anélkül, hogy a fejlesztőket krízisidőszakokba vagy más egészségtelen praktikákba taszítanák.

A Homeworld-rajongóknak azonban így is van mire várniuk hamarosan; a bejelentés azt is megemlíti, hogy a Homeworld 3 jelen lesz a Gamescom 2022-en, ahol az „eddigi legmélyebb betekintést” nyerhetjük a játékba. A Homeworld 3 gameplay trailere már sok mindent megmutatott, de az elsősorban néhány környezetet és az építmények körüli mozgásra fókuszált; a felhasználói felületet és az egységek irányításának módszereit nem mutatták be. Remélhetőleg a Gamescom mélyrepülése részletesebb képet adhat arról, hogyan is játszható valójában a játék.

A játék késése enyhe csalódást okozhat, de az extra idő, amit a cím csiszolására és finomítására adnak a megjelenés előtt, segít elkerülni a frusztráló problémákat, és csökkentheti a megjelenés utáni támogatás terhelését, mivel a játékosok elkerülhetetlenül felfedezik a problémákat. Miután az utóbbi időben több nagy horderejű, hibákkal teli kiadást láthattunk (például: Cyberpunk 2077 és Battlefield 2042), üdítő látni, hogy egy stúdió időt szán a szükséges időre, még ha ez késedelmet is jelent. A Homeworld egy olyan sorozat, amelyre sok PC-s játékos emlékszik szívesen, és a Blackbird Interactive nyilvánvalóan törődik azzal, hogy aprólékosan kidolgozza a folytatást.

Amikor a fejlesztőket manipulálják vagy kényszerítik arra, hogy hosszú órákat dolgozzanak, hogy a játék határidőre elkészüljön, hatalmas probléma a játékiparban. Az elmúlt években a crunch-kultúra miatti nyilvános felháborodás néhány stúdiót önvizsgálatra kényszerített, és a kisebb, elnéző kiadókkal együttműködő stúdiók rugalmasan késleltethetik a játékokat és elkerülhetik az egészségtelen munkakörnyezetet. Miután a Bethesda néhány alkalmazottja nemrégiben a Fallout 76 túlzott crunch-jával kapcsolatban nyilatkozott, az olyan stúdiók, mint a Blackbird Interactive, aktív erőfeszítéseket tesznek az ilyen egészségtelen körülmények elkerülése érdekében, ami üdvözlendő változás.

A Homeworld 3 2023 első felében fog megjelenni.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu