Új, hiper-szuper PS5 kontrolleren dolgozhat a Sony?!

TECH HÍREK – Egy friss jelentés szerint a Sony egy „valódi professzionális kontrolleren” dolgozik, amelyet kifejezetten a PS5 számára terveztek, és hamarosan le is leplezik majd.

 

 

Sokak számára furcsának tűnhet, hogy novemberben lesz a PS5 második évfordulója. Ezt a konzolgenerációt a koronavírus-járvány miatti késések, ellátási problémák és fejlesztési gondok jellemezték. Remélhetőleg azonban hamarosan minden rendbe jön, és egy jelentés szerint úgy tűnik, a Sony arra készül, hogy néhány új, PS5-tel kapcsolatos hardvert mutasson be a rajongóknak.

Ez az információ az ismert bennfentes Tom Henderson útján érkezett, akinek forrása mutatott neki képeket a prototípusról, hogy alátámassza az állításokat.

Azt is mondták, hogy a PS5 Pro Controllert – így nevezik cégen belül, de lehet, hogy nem ez a hivatalos neve – hamarosan leleplezik. A Sony állítólag még ebben a hónapban több új hardvert is bemutat (bár PS5 Pro konzolt nem), és ez is ott lehet.

A jelentés szerint ezt a gamepadot „valódi professzionális kontrollerként” harangozzák be, és állítólag Hunt kódnéven fut. Lesznek benne levehető analóg botok, levehető botegységek az analóg botok alatt, trigger stopok, hátsó gombok és új levehető markolatok, de a PS5 DualSense stílusának nagy részét megtartja. A botegységek eltávolítása lehetővé tenné, hogy valaki kicserélje a sodródás vagy bármilyen hasonló hétköznapi probléma miatt kialakuló analóg botokat, anélkül, hogy az egész kontrollert ki kellene cserélnie.

Röviden, úgy tűnik, a vezérlő nagyrészt testre szabható, adaptálva az Xbox Elite vezérlőkön, valamint harmadik féltől származó, például SCUF vezérlőkön látott funkciókat.

Ez lehetővé tenné, hogy bármelyik profi vagy bárki, aki szándékozik felvenni egy PS5 Pro kontrollert, a saját preferált beállításaihoz igazítsa azt. Henderson nem említi ezt a jelentésében, de logikus lenne, hogy számos funkció, például a haptikus visszajelzés, ezen az új kontrolleren is életképes opció maradna. Elvégre a haptikus visszajelzést éppen azért dicsérik, mert a PS5-ös játékokba való belehelyezkedést növeli, és még a profi szintű játékban is csak segíthet a beleélést.

Hacsak nem egy véletlenszerű bejelentésről van szó, úgy hangzik, hogy a Sony viszonylag hamarosan valamilyen eseményt szándékozik tartani. Elvégre a Summer Game Fest rengeteg magasan jegyzett harmadik féltől származó címet mutatott be, ugyanakkor az Xbox és a Bethesda Games Showcase a saját fejlesztésekre fókuszált; már csak a Nintendo és a Sony nem mutatkozott be ilyen formán. Egy Nintendo Direct és egy State of Play-szerű esemény tökéletesen lezárná ezt a „nem E3-as” szezont.

Forrás: TryHardGuides

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu