Nyilatkozott a Sony, hogy szerintük mikorra enyhül végül a PS5-hiány!

A hardverhiány világszerte mindenféle iparágat érint. A PC-s játékosokat különösen keményen sújtotta az alkatrészhiány, ami a konzolgyártást is érintette. A Sony legújabb konzolját, a PlayStation 5-öt köztudottan nehéz volt beszerezni, és úgy tűnik, hogy ez a helyzet még egy ideig nem fog normalizálódni.

 

A Sony legutóbbi pénzügyi prezentációjában, (amelyet az Eurogamer szúrt ki), a vállalat elismerte a PS5 értékesítésével kapcsolatos ellátási problémákat. A prezentáció tartalmazott egy diát, amely a PS4 és a PS5 konzolok összehasonlító eladásait mutatta. Míg a PS5 az első évben felülmúlta a régebbi PS4 eladásait, a következő évben az ellátási korlátok miatt lemaradt. A Sony a hiány miatt a PS4 gyártását is növelte, ami valószínűleg segített.

A grafikon a továbbiakban a Sony előrejelzéseit mutatja be a harmadik évre, amelyben a Sony reméli, hogy sikerül behozni a PS4 és a PS5 eladásai közötti különbséget. Ez azt jelenti, hogy a Sony 2024-ig nem számít arra, hogy a PlayStation 5 újra a cég konzoleladásainak élére kerül. Ez történetesen az az időpont is, amikor az Intel vezérigazgatója szerint a chiphiány végre enyhülhet.

Mind a Covid, mind Oroszország ukrajnai inváziója a kínálat növelésének folyamatos akadályaként szerepelt, így a Sony jelenlegi stratégiája több különböző beszállítótól való beszerzés. Mivel a Sony eladásait hátráltató problémák a jelek szerint inkább a kínálat, mint a kereslet körül forognak, logikus, hogy a vállalat mindent megtesz a hiányosságok megszüntetése érdekében.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu