Bajban van az Xbox?! A pénzügyi igazgató nyilatkozott az ellátási krízisről

TECH HÍREK – Az Xbox pénzügyi igazgatója, Tim Stuart megerősítette, hogy az Xbox Series X konzolok ellátási hiánya számos probléma miatt 2022-ben is folytatódhat.

 

 

Miközben a játékosok továbbra is próbálkoznak a PS5 vagy az Xbox Series X beszerzésével, sokan várják, hogy a konzolszállítások következő nagy hulláma megérkezzen a helyi kiskereskedelmi üzletekbe. Ezek a játékosok azonban az Xbox pénzügyi igazgatója, Tim Stuart szerint 2022-ben és 2023-ban is nehézségekbe ütközhetnek a Series X megvásárlása során.

Egy nemrégiben tartott befektetői hívás során, amelyet a Games Industry.biz szúrt ki, Tim Stuart, az Xbox vezetője megerősítette, hogy 2023-ban is lehetnek ellátási lánc problémák.

Több tényező is szerepet játszik a konzolhiányban. Mind a PS5, mind az Xbox Series X/S a globális járvány kezdete körül jelent meg, ami máig tartó chiphiányt okozott, és az év hátralévő részében is fennmaradhat. Ez a hiány azt jelenti, hogy néhány rajongó, aki megpróbál egy konzolt beszerezni, nem biztos, hogy a következő generációs konzol életciklusának további egy évében hozzájuthat a gépéhez.

A globális készletproblémákról és a Series X konzolokat érintő folyamatos chiphiányról szólva Tim Stuart megerősítette a vállalat befektetőinek, hogy a Series S-t kevésbé érintik a korlátozások, és szélesebb körben elérhetővé kell válnia, mint a Series X. Stuart arról beszélt, hogy a Series X már közel 18 hónapja elérhető, és a 2022-es előrejelzés alapján a kínálat legalább további hat hónapig korlátozott lehet.

A felpumpált gazdaság a céget is megviseli, mivel az Xbox Series X/S árazásának fenntartásával küszködik a „megemelkedett logisztikai árak miatt, amelyek nyomják az árréseket”, ami áremelést eredményezhet.

Tim Stuart nem az egyetlen céges vezető, aki beszélt a befektetőknek a céget érintő problémákról, mivel a Microsoft pénzügyi igazgatója, Amy Hood is elmondta, hogy az „alacsonyabb elkötelezettségi órák” és a „korlátozott konzolellátás” miatt éves szinten bevételcsökkenésre számít. Mivel a Microsoftnál az Xbox két egymást követő negyedévben is piaci részesedést szerzett a PlayStation és a Nintendo előtt, és nemrég rekordbevételt könyvelhetett el egy ünnepek nélküli negyedévben, a hiány talán kevésbé érinti a vállalatot, mintha nem lett volna olyan sikeres az elmúlt 18 hónapban. Bár a cég megerősítette a konzolhiány meghosszabbítását, a PS5-öt is ugyanolyan nehéz lehet beszerezni, mivel hasonló alkatrészekből van hiány, mint a Microsoft masinái esetében.

Mivel a Series X-et sokkal rosszabbul érinti az ellátási lánc, mint a Series S-t, a vállalat talán arra számít, hogy a kisebb teljesítményű gépet továbbra is eladják, amíg rendezi a „nagytesó” problémáit. Mivel a jelenlegi inflációra röviden utaltak a Baird által tartott befektetői hívás során, a cég talán azért számol kisebb bevétellel, mert az embereknek kevesebb a feláldozható jövedelmük. A vállalat jelenleg nem látja a beszállítói lánc gondjainak végét, így nem világos, hogy az Xbox Series X mikor lesz könnyen elérhető a kiskereskedelmi forgalomban.

Forrás: Games Industry

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu