A Plague Tale: Requiem: egy tucat percnyi játékmenet, PC-s újítások [VIDEO]

Az Asobo Studio játéka a PC-s technológiák közül többet is alkalmazni fog.

 

A Focus Entertainment őszre már belőtt egy ígéretes játékot, ugyanis ez a cég lesz a kiadója A Plague Tale: Requiemnek. Mivel az első rész (A Plague Tale: Innocence) kiemelkedő sikereket ért el, a frissiben közölt megjelenési dátumot érdemes lesz figyelemben tartani, igaz, ez azért még több mint negyed évre van.

Addig viszont itt van tizenkét percnyi játékmenet, amiben a harcokat is láthatjuk, de van lopakodás, külső nézetes lövöldözés, kraftolás, illetve figyelemelterelés is. A például az Assassin’s Creed-játékokban látott látóképesség is felbukkan. Így bizonyos ellenfeleket megláthatunk a falon túl, így arra is felkészülhetünk, hogy mi van éppen náluk. Hugo is rövid ideig feltűnik a videóban; a vége felé egy patkányhordát utasít arra, hogy az őrökből lakomázzanak.

A PC-s újításokról annyit közölt az Asobo és a Focus, hogy Nvidia-technológiával erősítenek. A sugárkövetés (ray tracing) és a natív DLSS finomabb, látványosabb vizualitást eredményez. A DLSS a mesterséges intelligencia által megtuningolt megoldás, ami teljesítménynövelő (akár háromszorosára is javulhat), miközben a vizualitás minősége egyáltalán nem csökken, és már több mint 180 játék alkalmazza a cég megoldását.

Decemberben ezt írtuk a játékról: „A Focus Entertainment és az Asobo Studio korábban már bejelentette a játékot. A Focus Entertainment szerint A Plague Tale: Innocence több díjat is elnyert, és ehhez a szinthez szeretnék tartani magukat a folytatással is. Amicia és Hugo nagy kalandra indul egy olyan világban, amit természetfeletti erők csavartak el (mindeközben a lélegzetelállítónak is nevezhető látvány azért megmaradt). A páros elmenekült szülőföldjéről, de Amicia és Hugo most messze délre tartanak, ahol új régiók és élénk városok várnak majd rájuk. Fel kell fedeznünk, hogy a kétségbeesett túlélés során mekkora költsége is lesz annak, hogy megmentsük szeretteinket.

Az árnyékokból támadhatunk, de szabadjára engedhetjük a poklot is, a kraftolt eszközök, vagy a természetfeletti erők segítségével pedig ellenfeleinket is kiiktathatjuk, illetve a kihívásokat is le lehet gyűrni, és mivel nem egy cross-gen játékról van szó, A Plague Tale: Innocence rajongóinak bizony konzolt (vagy PC-t) kell frissíteniük, ha azt PlayStation 4-en vagy Xbox One-on játszották.”

A Plague Tale: Requiem október 18-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), de a Nintendo Switch-en is játszhatjuk majd, igaz, itt a felhőből. A megjelenés napjától a(z Xbox) Game Pass része is lesz.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu