Josef Fares komoly adósságokat vállalt magára A Way Out megvalósításáért

Az It Takes Two nagyon jó eladásokat hozott össze, de az ide vezető út nem volt egyszerű Josef Fares számára.

 

Jalla! Jalla! (2000), Kopps (2003), Zozo (2005), Leo (2007), Balls (2010) – ezek voltak Fares filmjei, ahol rendező és többször író is volt. Ezek után fordult el a filmes szakmától, hogy a játékfejlesztésben méresse meg magát. Első játéka a 2013-ban megjelent Brothers: A Tale of Two Sons volt. Ezután viszont közel öt év telt el, mire a következő játékát láthattuk, és ez nem volt véletlen!

A Libanonban született, majd tíz éves korában Svédországba menekült Fares egy svéd újságnak, az Aftonbladetnek nyilatkozott. A Brothers: A Tale of Two Sons fejlesztése után egy kicsi csapatot vitt magával A Way Out elkezdésekor. Eleinte kb. tíz főből állt a csapat, de a vége felé a létszám 35 főre nőtt, de az ambíciók is hasonlóan növekedtek. Eleinte az volt a terv, hogy A Way Out egy egyszerűbb játék legyen, de ambíciózusabb projektté vált idővel.

Ennek anyagi vonzata is volt. Röviden: nem volt elég a költségvetés, állítja Fares. Nem állt össze a büdzsé megfelelően, és a projekt közepén öt milliós lemaradást hoztak össze. Itt feltehetőleg a svéd koronára gondolt, így forintra átszámítva kb. 192 milliós adósságról van szó. Erre Fares bepánikolt, ám a csapatának nem mondott semmit sem. Hónapokig nem tudott volna fizetést adni az embereinek, és szerinte erről sokan nem tudtak. Ebből következett az, hogy visszatért a filmiparhoz: reklámokat készített, amivel az adósságát ki tudta egyenlíteni.

Majdnem másfél éve, hogy megjelent az It Takes Two, a Hazelight Studios következő játéka A Way Out után. Erről a stúdió örömmel közölte pénteken, hogy hét millió értékesítést hoztak össze belőle, így most már bátran hátradőlhet Fares, aki valóban üdítő hatással van a játékiparra: saját beismerése szerint a videojáték művészet, és ezzel nem is nagyon lehet vitatkozni!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu