Drew Karpyshyn felfedte, milyen befejezést szántak eredetileg a Mass Effect 3-nak

Drew Karpyshyn, a Mass Effect írója megosztotta elképzelését arról, amilyennek a fejlesztőcsapat a Mass Effect 3 eredeti befejezését tervezte.

 

 

Talán nem mindenki számára cseng ismerősen Drew Karpyshyn neve, ám ha szereted a BioWare játékokat és a sci-fit, illetve a Star Wars univerzumát, jó eséllyel találkozhattál már a munkáival. Ugyanis nem csak a Mass Effect-játékokat köszönhetjük neki, hanem – sok más mellett – a Star Wars: Knights of the Old Republicot, sőt a Darth Bane-regényeket is! Nemrég a BioWare egykori írója a Mass Effect trilógia kapcsán nosztalgiázott, és néhány korábban meg nem erősített részletet is elárult a befejezésről.

Karpyshyn nemrég tartott egy Ask Me Anything-ülést a Redditen, hogy népszerűsítse a hamarosan megjelenő könyvét, a Time Kings of Las Vegast.

Az ülés során Karpyshynt mások mellett arról kérdezték, hogyan zárta volna le a Mass Effect-sorozatot, ami egy alattomos módja annak, hogy a trilógia befejezéséről kérdezzék őt anélkül, hogy kifejezetten megemlítenék a trilógia befejezését. Karpyshyn meglepő választ adott, és elmagyarázta, hogy mit gondolt az eredeti BioWare-csapat jóval a Mass Effect 3 megírása előtt.

Ha hinni lehet Drew Karpyshynnek, akkor a Mass Effect 3 befejezésének eredeti „durva ötlete” az lett volna, hogy „a Reapereket a Mass Relays-en keresztül csalogatják”. Ezt követően az egész Mass Relay hálózatot „felrobbantották volna”, ami kiirtotta volna az ellenséget, miközben a galaxist összekötő reléhálózat egészét is elpusztította volna. Karpyshyn szerint a cél az lenne, hogy a galaktikus közösség különböző bolygói és civilizációi elszigetelve maradjanak.

Akik ismerik a Mass Effect trilógia fejlődését, tudják, hogy Drew Karpyshyn jelentős szerepet játszott mind a Mass Effect, mind a Mass Effect 2 írásában. Ezt követően átállt a Star Wars: The Old Republicon való munkára, mielőtt 2012-ben elhagyta a BioWare-t. Tudta, hogy a Mass Effect-franchise milyen általános irányba halad, de nem feltétlenül volt köze a Mass Effect 3 történéseihez vagy a befejezéssel kapcsolatos tényleges döntéshozatalhoz.

A Mass Effect 3 játékosok tudják, hogy a Drew Karpyshyn által magyarázott cselekménypont végül megtörtént.

A Crucible használata bármelyik befejezésnél, kivéve, ha a semmit sem teszünk, a Mass Relay hálózat megsemmisülését eredményezi. A Reapereket azonban nem vezetik be a Mass Relay-ekbe. A hálózat elpusztításának következményeit a Mass Effect 3 vége után sem fejtették ki. Talán ez egy olyan cselekménypont lesz, amelyet a Mass Effect 4-ben vizsgálnak meg.

Drew Karpyshyn azonban már régen eltávolodott a BioWare-től és a Mass Effect-sorozattól. Most a Wizards of the Coast tulajdonában lévő Archetype Entertainment stúdiónak dolgozik, és egy teljesen új IP-n dolgozik. A legtöbb Mass Effect-rajongóhoz hasonlóan neki is tökéletesen megfelel, ha figyelmen kívül hagyja az eddigieket, és arra tekint, ami ezután következik.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu