Ex-Mass Effect író: elképesztően sokan indultak be Garrustól!

Drew Karpyshyn, a Mass Effect korábbi vezető írója a Star Wars: Knights of the Old Republicról is beszélt a Redditen egy AMA-ban (Ask Me Anything = kérdezz-felelek).

 

Karpyshyn volt az első két Mass Effect vezető írója, és beismerte, hogy senki sem gondolta a BioWare-nél, hogy ennyire ööö… megkedvelik Garrus Vakarian karakterét a játékosok. A Mass Effect 2-ben ő és Tali is romantikus partnerünk lehet attól függően, hogy férfi vagy nő Shephardot hoztunk létre. Karpyshyn szerint a stúdió mindig is tudta, hogy ez a két karakter visszatér bajtársként, de eléggé meglepődött, amikor a romantikus opciók iránt érdeklődtek a rajongók.

Tali esetében ezt valamelyest meg tudta érteni, hiszen az ő arcát nem láthattuk (és amikor egy képet ott hagyott magáról Shephardnak a Mass Effect 3-ban, botrány is volt belőle, miután egy stock fotót tettek oda; ezt viszont orvosolták a Mass Effect Legendary Editionös újrakiadásban!), és így könnyű volt valamelyest emberiként elképzelni, igaz, a lábai azért eltérőek voltak. De Garrus esetében ledöbbent. Amikor látta, hogy ezt akarták a rajongók, a BioWare erre odatette magát. Nem tudja, hogy mostanában mi a stúdió hivatalos álláspontja, ugyanis 2018-ban másodszor távozott onnan.

Szerinte a fajok közötti nemzés lehetősége lehetetlen, ugyanis a Mass Effectben az eltérő fajok (Tali egy quarian, Garrus pedig egy turian) biológiailag túlzottan különböznek, hogy kevert faj jöjjön létre nemi úton. A kivétel az asari, de ez érthető, mert ez tette őket egyedivé. Ez viszont kizárólag Karpyshyn személyes véleménye. Már nem dolgozik a sorozaton, úgyhogy ha a BioWare szeretne turian-quarian babákat, az már az ő döntésük.

Ez viszont kifejezi, hogy mennyire nagy meglepetés volt a stúdiónak is, hogy a Mass Effect mekkora hatással is volt a játékosokra. Ez viszont az azóta jelentősen megváltozott BioWare-re hatalmas súlyt tesz. Készül az új rész, és ott is hasonló elvárás lesz feléjük.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu