PlayStation Stars: hűségprogramot vezet be a Sony

Jutalmakat, hűségpontokat, továbbá digitális gyűjthető tárgyakat szerezhetünk.

 

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon jelentette be, hogy az idei év során később fog elrajtolni a PlayStation Stars hűségprogram, amihez ingyen csatlakozhatunk. A tagok többféle kampány és aktivitás segítségével szerezhetnek jutalmakat. A Monthly Check-In nevéből adódóan eléggé egyszerű: játsszunk bármilyen játékot havonta egyszer, hogy kapjunk valamit.

Más kihívások ennél magasabbak, például lesz olyan, ahol bajnokságot kell nyerni, vagy meghatározott trófeákat kell elérnünk. Olyan is lesz, hogy a helyi időzónánkban nekünk kell egy nagyobb játék esetében elsőként megnyitnunk a Platinum trófeát. A hűségpontokat egy katalógusban válthatjuk be. Ebben PlayStation Networkös pénzegyenleget, illetve kiválasztott PlayStation Store-os tárgyakat kaphatunk. A PlayStation Plus-előfizetők a szintjüktől függetlenül automatikusan pontokat kapnak, ha a PlayStation Store-on vásárolnak és a PlayStation Starsba is jelentkeztek.

A PlayStation Stars digitális gyűjthető tárgyakat is kínál majd. Ezek olyan dolgok lesznek, amiket a PlayStation-rajongók élvezni fognak, csak digitális formátumban: például a játékokból vagy más szórakoztató formátumból származó karakterekre kell gondolni, esetleg olyan eszközökhöz is nyúlhat a Sony, amihez történelmileg kötődhet. Ez eléggé úgy hangzik, mintha NFT-zni készül a cég, és emiatt nem is csoda, hogy ezt pillanatok alatt megcáfolták.

A Washington Postnak ugyanis Grace Chen, a Sony Interactive Entertainment hálózati hirdetésekért felelős alelnöke azt mondta, hogy ezek a digitális gyűjthető tárgyak nem NFT-k lesznek. Nem lehet velük kereskedni, nem lehet azokat értékesíteni. Nem alkalmaz semmilyen blockchain technológiát sem, majd megismételte, hogy tényleg nem NFT-kről van szó. Így ebből adódóan újfajta trófeák lehetnek.

A Sony további részleteket nem közölt, csak annyit böktek ki a végén, hogy a későbbiekben számítsunk majd erre. Úgyhogy addig csak találgathatunk, hogy mi lehet belőle, de az tény, hogy mostanában mindegyik nagyobb szuper- és diszkontlánc rendelkezik ilyen hűségpontos, kártyás rendszerrel (csak az lesz a nagy bökkenő, hogy nem fog telni ilyen úri mulatságra, hogy élelmiszer, mivel a villanyszámla után fényevők leszünk).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu